“Cinsel istismarı örtmeye çalışıyorlar”

ASAYİŞ

İzmit İnkılap Ortaokulu’nda bir öğretmenin darp edilmesiyle ilgili olayın ardından öğrencilere cinsel istismar ve taciz iddiası ortaya çıktı.

İzmit İnkılap Ortaokulu’nda bir öğretmeni darp etmekle suçlanan veli, Kocaeli Koz Gazetesi’ne olayla ilgili açıklamalarda bulundu. M.S. isimli veli, o gün okula kızına yönelik cinsel istismar olayıyla ilgili konuşmaya gittiğini, öğretmen Abdullah Köse’nin kendisine küfür etmesi üzerine kavga çıktığını iddia etti. M.S. “Bu okulda aylardır taciz olayları yaşanıyor. Kızımın tacize uğradığını öğrenince hemen okula gittim ve okul müdürüyle görüştüm. Tam kapıdan çıkmak üzereydim ki bu öğretmen bağırarak küfür etti. Bu sırada arbede yaşandı. Ben de darp raporu aldım ve şikayetçi oldum” dedi.

“MÜDÜRE GİDİP İSTİFA ETMESİNİ İSTEDİM”

İnkılap Ortaokulu’nda eğitim gören kızının geçtiğimiz ocak ayında bir öğrenci tarafından istismara uğradığını, durumu öğrenen eşinin okul müdürüne gittiğini, müdürün “Bu olayı sulandırmayın, basına sızdırmayın, yoksa kızınızı okuldan atarız” dediğini iddia eden baba şöyle devam etti: “Ben bu olaylardan habersizdim. Ailem benden saklamış. İki gün önce Emniyetten savcılık kanalıyla aradılar ve ifademi almak için Malta Mahallesi’ndeki çocuk şubeye çağırdılar. Ben kızımla beraber 4 saat boyunca pedagog ve avukat eşliğinde ifade verdim. Bu olayı da orada öğrendim. İfademi verdikten sonra okula gittim. Oğlum kapıda beklerken müdür beyin odasına giderek kendisiyle görüştüm. ‘Bu kadar taciz olayı var, sen buna engel olamıyorsan istifa et git. Başkası gelsin’ dedim ve okuldan ayrılmak için dış kapıya geldim.”

“BURADA ÇOK BÜYÜK BİR OLAY VAR”

Kapıya geldiği sırada bir şahsın yanına yaklaşarak bağırmaya ve hakaret etmeye başladığını söyleyen M.S. daha sora olanları şöyle anlattı: “Ben bu şahsı tacizde bulunan öğrencinin velisi sandım. Bana küfür ederek okuldan gitmemi söyledi. Bu sırada oğlum da yanıma geldi ve bir arbede yaşandı. Polis geldi, ifadelerimizi aldı. Karakoldan çıkınca okul aile birliği başkanının işlettiği kırtasiye dükkanına gittim. Onun kızı da aynı gün tacize uğramış. Kızı korumak isteyen bir grup öğrenci taciz eden öğrenciyi dövmüş. Şikayetçi olup olmayacaklarını sorduğumda olmayacaklarını, bu olayın ileride kızlarının karşısına çıkmasını istemediklerini söylediler. Burada çok büyük bir olay var, üstü örtülmek isteniyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü dün akşam beni aradı ve görüşmek için çağırdı. Gitmedim. Bu olayı kapatmak için uğraşıyorlar. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız. Eşimi tehdit ettikleri için de şikayetçi olacağım. Yetkililerden bu olayın aydınlatılmasını istiyorum.”

NE OLMUŞTU?

İzmit İnkılap Ortaokulu’nda taciz ve istismar iddiaları Ocak 2022’de ortaya atıldı. İddialara göre üst sınıftan bir erkek çocuk kendinden küçük kız ve erkek öğrencilere yönelik istismar ve taciz davranışlarında bulunuyordu. Bu şekilde yaklaşık 20 öğrencenin istismara uğradığı iddia edilmişti. Velilerin okula çağrıldığı ve rehber öğretmenle görüştükleri ancak olayın üstünün okul idaresi tarafından örtüldüğü iddia edilmişti. Konuyla ilgili haberlere yetkililerden bir açıklama gelmemişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.