‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’ projesi tanıtıldı

EĞİTİM

Dilovası'nda herkesi kitapla buluşturmak, okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’  Projesi Lansman toplantısı,  Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Dilovası Makineciler Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, daire müdürleri, muhtarlar, Dilovası Makineciler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, Dilovası Makineciler OSB Bölge Müdürü Yaşar Yalamanoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Dilovası Makineciler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay’ın konuşmalarının ardından programda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “ Eğitim sadece bireysel anlamda insana katkı sunan bir araç olmayıp, aynı zamanda ulusların refah seviyesini, özgürlük ve bağımsızlığını belirleyen stratejik bir alan olarak ortaya çıkıyor. Dünya üzerinde herkes eğitimi, tartışıyor. Eğitim sistemlerinin hangisinin daha iyi olacağını, gençlerimizi, evlatlarımızı nasıl daha iyi yetiştirmemiz gerektiği üzerinde herkes kafa yoruyor. İster dünyanın en gelişmiş ülkesi olsun, ister gelişmekte olan ülkesi olsun yada en az gelişmişi olsun herkesin tartıştığı konu eğitim. Çünkü eğitim sizin yaşam kalitenizi, refahınızı belirliyor. Hür ve bağımsız yaşamanızın ön koşulu olarak ortaya çıkıyor.

VALİ YAVUZ TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmalarına devam eden Vali Yavuz; Bu güzel ve bir o kadarda anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği ve katkısı bulunan çok kıymetli meslektaşımı Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, her daim yanımızda olan Makineciler OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerini, diğer OSB’lerimizi, iş adamlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Öğretmenini sevmeyen, saygı duymayan hiçbir toplumun gidebileceği bir yer olduğunu düşünmüyorum. O yüzden daha çok bilenlere, alimlere saygı duymak gerekir. Alim kelimesi sadece din İslam bilginlerini ifade etmez. O yüzden alimlerine, öğretmenlerine saygı duymayan bir toplumun önü açık olamaz. Bilgiye saygı göstermeli, hürmet etmeliyiz. Her şeyi bildiğimizi iddia etmemeliyiz. Bilenlere sormalıyız. Cahil toplumların en büyük özelliği her şeyi bildiğini iddia etmesidir. Her şeyi bildiğini iddia eden toplumlar yol bulamaz. O yüzden sizlere güveniyor ve bu ülkenin geleceğine inanıyoruz. İsteseler de istemeseler de bu yüzyıl bizim yüzyılımızdır. Bu yüz yılı bizler inşa edeceğiz hiç endişeniz olmasın. Birbirinizi sevin ve aranızda hiç ayrımcılık yapmayın, kucaklaşın. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun” diyen Vali Yavuz öğrencilere kitap hediye ederek, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.