Okul masrafları cep yakıyor!

EĞİTİM

Okulların açılmasına sayılı günler kala alışveriş telaşına düşen velilere kötü haberimiz var. Sayılı günler kala, kırtasiye masrafları neredeyse geçen yıla oranla iki kat artmış durumda. Konuyla alakalı görüştüğümüz Mustafa Paşa Mahallesi Yeni Bağdat Caddesinde senelerdir Kırtasiyecilik yapan Arı Kırtasiye sahibi Hasan Coşkun, “Şu anda pek tabi, okuldan öğretmenin vereceği ihtiyaç listesi öğrencilerin eline ulaşmış değil, ulaştığı zaman geçen seneye göre tam olarak kıyaslama şansımız olacak, ancak tabi ki herkes ekonomiyi biliyor” dedi.

YAKLAŞIK GEÇEN SENENİN İKİ KATI

Geçen sene 35 TL civarı olan 25 yapraklı bir resim defterinin bu yıl ki fiyatını sorduğumuz Hasan Coşkun, “Şu anda 60 TL fiyatı. Buradan bir hesaplama yapılabilir, geçen sene bir öğrencinin çantasız kırtasiye masrafı 300-350 TL civarıydı. Bu sene iki kat artmış gibi diyebiliriz, ama yeniden söylemekte fayda var, tam ihtiyaç listesine göre konuşmak daha doğru olacak. Herkesin bildiği her şeye zam geldiği gibi kırtasiye malzemelerine de zam gelmesi kaçınılmaz pek tabi” şeklinde konuştu.

DÜKKÂNIMA ÇANTA GETİRMEDİM

Uzun yıllardır kırtasiye sahibi olduğunu kaydeden Hasan Coşkun, “Ben kaliteli markaların çantalarını satardım, mesela Polo marka gibi. Her sene alır, dükkânıma koyardım. Bu sene almadım, ortalama kaliteli bir marka çantanın fiyatı 550 TL ve civarı. Onlarca çanta alıp da buraya koysam, satamadığımda elimde kalacak. Velinin çanta için o rakamı verip veremeyeceğini bilemedim, hayatımda ilk defa bu yola başvurdum, veli gelip isterse internetten sipariş vereceğim” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.