Okullarda heyecan bugün başlıyor

EĞİTİM

Bilindiği gibi anaokulu ve 1. sınıflar geçen hafta itibarıyla ders başı yapmıştı. İlkokul, Ortaokul ve lise öğrencileri ise yaz tatilinin ardından bugün okullarına merhaba diyecek ve 2022-2023 eğitim öğretim sezonu yaz arasının ardından yeniden başlamış olacak.

YAZ TATİLİ BİTTİ, SINIFLAR DOLACAK

Veliler, öğrenciler ve öğretmenler için büyük gün bugün. Ülke genelindeki İlkokul, Ortaokul ve lise öğrencileri bugün yeniden okul yolunda olacak, büyük maraton yeniden başlayacak. Bilindiği gibi anaokulu ve 1. sınıflar geçen hafta itibarıyla ders başı yapmış uyum eğitimlerine merhaba demişlerdi. Bugün ise ülke genelindeki tüm okullar açılıyor. Üç aylık tatilin ardından sınıfları dolduracak olan öğrenciler hazırlıklarını tamamlarken ilk ders heyecanı başladı.

GEBZE BÖLGESİNDE HAZIRLIKLAR TAMAM

Bu sene ülke genelinde 18 milyon öğrenci 2022-2023 yılında okullarında 179,5 gün eğitim görecek. Gebze bölgesinde de tüm hazırlıklar tamamlanırken okullar öğrencilerini bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Ara tatil başlangıcı 14 Kasım ile 18 Kasım arasında olacak. Yarıyıl tatil ise 10 iş günü sürece ve 23 Ocak ile 3 Şubat arasında yapılacak. Ara tatil ise 17 Nisan ile 20 Nisan arasında 3.5 iş günü sürecek. Okullar 16 Haziran 2023 tarihinde kapanacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.