Alışan Grup’tan Muallimköy’e önemli yatırım!

EKONOMİ

37 yıldan beri, başta uluslararası nakliye olmak üzere, depo ve antrepo hizmetleri, likit enerji taşımacılığı gibi pek çok operasyonu yürüten; sektörde “kontrat lojistiği” diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleri ile dikkat çeken Alışan Lojistik Gebze’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor.

Alışan Lojistik çatısı altında 2005 yılında Türkiye'nin ilk tanker ve “Tank Konteyner Temizleme Tesisi” olarak kurulan ALIŞAN - Den Hartogh, 12.000 m2’lik bir alan üzerine kurulacak olan ISO Konteyner Depolama, Elleçleme, Paketleme tesisini Gebze Muallimköy’de hizmete sunmaya hazırlanıyor.

ÇEVRECİ TESİS

Uluslararası standartlarda kapalı devre ve otomatik sistemleri, özel havalandırma ve söndürme altyapısı, düşük emisyon ve “0” sıfır döküntü hedefi ile hizmet verecek olan “Konteyner Elleçleme ve Paketleme Tesisi”nin de, 2004 yılında yine Alışan Den Hartogh tarafından açılan ve ülkemizde kimyasal madde taşıyan tankerlerin çevreye zarar vermeden yıkanmasını sağlayan ilk tank temizleme tesisi benzeri “çevreci tesis” ödülüne layık görülmesi hedefleniyor.

Proje ile ilgili olarak Gebze Mualimköyde bulunan öğretmenevinde gerçekleşen toplantıya: Alışan Grup İcra Kurulu Üyesi ve Kimyasal Taşıma Araçları Temizleyicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Öztekin, Alışan Grup Yönetim Sistemleri Projeler Direktörü Cenk Kovar, Alışan Grup Mali İşler Direktörü Mehmet Emin Çelenli, Likit Operasyonlar Müdürü Banu Aslan, Sağlık, Emniyet, Kalite ve Çevre Müdürü Gizem Keskin ile basın mensupları katılım sağladı.

35 MİLYON TL MALİYET

Gebze Mualimköy’de kurulacak olan tesisin 35 Milyon TL’ye mal olacağını söyleyen Alışan Grup İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin, “ Gebze’de bir konteyner elleçleme ve depolama tesisi yatırımına devam ediyoruz. Bu yatırım ile ilgili ÇED belgesi süreci devam ediyor ve artık son aşamaya geldi. 20’ye yakın kurum ve kuruluş bu yatırımla ilgili inceleme gerçekleştirdi ve hiçbir itiraz yok. ÇED belgesi bakanlıkta imza aşamasında. Çok yakın bir gelecekte yatırım fiziki olarak yapılmaya başlanacak. Bu son derece çevreci tesisin yapımına izin veren başta Kocaeli Valiliği olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlara olayı doğru anlayarak destek veren tüm kamuoyuna teşekkür ederim” dedi

“ULUSLARARASI GÜVENLİKTE DEPOLAMA”

Özekin, yeni tesiste sunacakları hizmetin amacının, bölgede hali hazırda standartlara uygun olmayan şartlarda depolama ve elleçlemesi yapılan ISO Konteynerlerin uluslararası yönetmeliklere uygun şekilde depolanması olduğunu belirtti. Özekin sözlerine şöyle devam etti. “Tüm güvenlik tedbirleri alınmış ve kontrollü bir alanda konsolide edilen bu depolama işlemi sayesinde trafiğe açık alanlarda araç üstünde bekletilen konteynerların bölgenin trafiğini tehdit etmeyeceğini ve tehlike oluşturmayacağını sözlerine ekleyerek, “Böylelikle diğer hizmetlerimizde sağlamış olduğumuz standartlara uyumlu sinerjiyi bu hizmetimiz ile perçinlemek arzusundayız” dedi.

“12 BİN 153 M2’DE 45 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Toplantıda yer alan Alışan Grup Yönetim Sistemleri Projeler Direktörü Cenk Kovar ise yeni yatırıma dair bilgiler vererek, “Proje 12 bin metrekare sahada kurulacak. Tesis bünyesinde açık saha depolama yapılacak. Tesis sayesinde İSO konteynerleri ulusal ve uluslararası standartlarda depolanması sağlanacak. Tesisle birlikte yapılacak yatırım 35 milyon TL olacak ve 45 kişi istihdam edilecek. 12 bin 163 metrekarelik bir alanda, açık saha İSO konteyner depolama alanı oluşturulacak. 4 bin metrekarelik alanı antrepo olacak, geri kalanı da serbest saha olacak. Depolama, elleçleme gibi faaliyetler vereceğiz. Tesis bünyesinde depolanacak konteynerlerin gemiden hasarlı gelmesi gibi durumu da düşünerek, 125 metreküplük bir atık deposu oluşturduk. Olası herhangi bir sızma durumunda burada depolama yapılıp, bu atıklar İZAYDAŞ’a iletilerek bertaraf edilecek.

"KURUMLAR ÇEVREYE ZARARI YOK GÖRÜŞÜ BİLDİRDİ”

Alışan Grup Mali İşler Direktörü Mehmet Emin Çelenli ise yaptığı açıklamada; "ÇED dediğimiz rapor Çevresel etki değerlendirmesi raporu oluyor. 20'ye yakın kuruluş hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı endemik bitkiler bölümü, mevsimsel olarak çıkacak papatyadan, yaban hayvanlarına kadar etkisi olacak mı gibi muhtelif raporlar hazırlandı. Şu anda 2 bin sayfaya kadar rapor hazırlandı ve askıya çıkarıldı. Şu an itibariyle, 6 aylık süreçte yapılacak yatırımla ilgili, doğal hayatın ve çevrenin zarar görmeyeceğine dönük görüşler bildirildi. Bu görüşler sonunda da ÇED raporu hazırlandı ve bu yatırıma bu rapora göre uygundur kararı verildi. Tüm mevzuat hükümleri yerine getirildi" dedi.

AVRUPA STANDARTLARINDA TEMİZLEME YAPILIYOR

Alışan Likit Enerji Operasyonları ve Tesisler Direktörü Yüksek Çevre Mühendisi Banu Arslan’da basın mensuplarının sorularına cevap verirken, “ Alışan olarak kimya sektöründe uzmanlaşmış, deneyimli bir şirketiz. Geçmiş dönemde Avrupa da bu konuda uzmanlaşmış Den Hartogh ile teknolojik ortaklığımız başlamıştı halen bu ortaklığımız farklı projelerde de sürüyor” dedi. Muallimköy’de faaliyetini sürdüren Kimyasal Tank Temizleme Tesisinin Avrupa standartlarına göre temizleme hizmeti verdiğini, ayrıca Avrupa standartlarında temizlik belgesi veren ilk şirket olduklarını söyleyen Arslan, “Tesisimizde işlerinde iyi, deneyimli kimya, makine ve çevre mühendislerinin yanı sıra teknisyen kadrolarımız da bulunmakta. Hizmet alanımız olan Tank yıkama işlemlerinin yüzde 90’ları su ile çözünebilir olduğu için yıkama işlemlerimizi su yıkama prosesinden oluşmakta. Çoğunlukta da sıcak veya soğuk su yıkama prosesleri uygulanmaktadır. Bu sebeple tesiste tehlikeli bir atık ya da buhar bulunmamaktadır. Yıkamanın yanı sıra bu tesisimizde boş tank ve elleçleme işlemlerimizi devam ettirmekteyiz” dedi. Arslan ayrıca iş güvenliği ve kalite politikasının yanı sıra hassasiyetleri için tesiste sadece gündüz çalışması yapıldığını gece vardiya çalışması olmadığını söyledi.

Toplantıya katılan Alışan Group üst düzey yöneticileri programın sonunda basın mensuplarının sorularını yanıt verdiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.