Elitaş: Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak

EKONOMİ

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, ücretlilere vergi muafiyeti tasarısıyla ilgili konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak" dedi.

TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Elitaş, vergi istisnasının 18,5 milyon işçi ve memuru kapsayacağını söyledi.

Asgari ücret 2022 için net 4.253 TL, brüt 5.004 TL’ye çıkarılırken, her yıl gündeme gelen asgari ücretin vergi dışı bırakılması talebinin tüm işçileri kapsayacak şekilde hayata geçirileceği belirtilmesine karşın, 17 Aralık akşamı Meclis’e sunulan kanun teklifinde asgari ücretliler ve biraz üzerinde alanlarla sınırlanması işçi ve işveren kesiminde şaşkınlık yaratmıştı.

İş ve işçi kesimi düzenlemenin tüm çalışanları kapsaması için girişimlerde bulundu

Komisyonda işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücretin açıklandığı 4. toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında da vergi muafiyetinin tüm işçileri kapsayacağının zaten çok açık ifade edildiğine dikkat çekmişti. Akkol, “Tüm kamuoyuna da bu şekilde duyurulmuştu. Bizim için de sürpriz oldu. Teklifi düzeltmek için çaba sarf ediyoruz” demişti.

Türk-İş de teklifin değiştirilmesi için yoğun görüşme halinde olduğunu belirtmişti.

Bloomberg HT'ye konuşan Türk-İş kaynakları da son komisyon toplantısına katılarak açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Başkanı Pevrul Kavlak ve diğer konfederasyon yetkililerinin kendilerinde de şaşkınlık yaratan teklifin plan ve bütçe komisyonu görüşmeleri sırasında düzeltilmesi için bakanlık ve siyasi partiler nezdinde yoğun görüşmeler yaptığını belirtmişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.