İYİ Parti'li Uluköylü'den asgari ücret zammına tepki: Vatandaşın alım gücü düşmeye devam edecek, ücret artışının dar gelirliye hiçbir faydası olmayacak

EKONOMİ

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, dün asgari ücrete yapılan zamma tepki gösterdi.

Uluköylü, asgari ücrete yapılan zammın, işverenlerin, personel maaş giderinde neden olacağı artışı ürettikleri mal ve ve hizmetlere yansıtacağını belirterek, "Vatandaşın alım gücü düşmeye devam edecek, bugün için %50 oranındaki ücret artışının dar gelirliye hiçbir faydası olmayacak." dedi.

Uluköylü'nün kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"2.825 TL olan Asgari Ücret %50,5 artışla 4.250 TL olarak açıklandı. Asgari Ücretli çalışandan Damga Vergisi ve Gelir Vergisi alınmayarak Özel sektör işverene 450 TL destek sağlanarak Asgari Ücretli Çalışanın işverene maliyeti 4.203 TL’den %38,9 artışla 5.879 TL oldu.

Asgari Ücretli İşverenlerin personel maaş giderinde yaklaşık %40 oranındaki artışı üretikleri mal ve hizmetlerine yansıtacakları kaçınılmaz bir sonuçtur.

Görünen şu ki; önümüzdeki yılda hayat pahalılığı ve reel enflasyondaki artış aynı hızla devam edecek olup özellikle dar gelirli ve asgari ücretli vatandaşın alım gücü düşmeye devam edecek, bugün için %50 oranındaki ücret artışının dar gelirliye hiçbir faydası olmayacak."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.