Kılıçdaroğlu'ndan faiz indirimi kararına tepki: Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu. Başka bir izahı yok!

EKONOMİ

Siyasi parti liderleri Merkez Bankası'nın faiz indirim kararına tepki gösterdi

CHP Genel Başakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu. Başka bir izahı yok!" dedi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:"Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!"

Akşener: Bu aziz millet bunu hak etmiyor, çok yazık

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararına ilişkin olarak, "Bu aziz millet bunu hak etmiyor, çok yazık" değerlendirmesini yaptı

Akşener Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığılya verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ'lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık..." ifadesini kullandı.

Babacan: "Talimatla 200 puan indi."

Faiz indirimine bir tepki de DEVA Partisi lideri Ali Babacan'dan geldi.

Babacan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Talimatla 200 puan indi. Tekrar ediyorum: Talimatla." ifadesini kullandı.

 Davutoğlu: Merkez Bankası enflasyon ile mücadele edeceğine siyasetin güdümüne girmiş savruluyor!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası'nın faizi indirmesi sonrası dövizde yaşanan yükselmeyle ilgili olarak, "TCMB enflasyon ile mücadele edeceğine siyasetin güdümüne girmiş savruluyor" dedi.

Davutoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "TCMB enflasyon ile mücadele edeceğine siyasetin güdümüne girmiş savruluyor. Milleti 1 ayda yüzde 15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi? Asgari ücreti pula döndürüp işçiyi namerde muhtaç ettiğiniz yetmedi mi? KOİ müteahhitlerine yaptığınız garanti ödemelerini %50 arttırmanız yetmedi mi?" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.