Eğitim-İş Başkanı Bülent Metin; '' İki yıl daha sıkıntı yaşanır''

Genel

Eğitim-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Bülent metin açlık sınırının 8 bin TL’ye ulaştığını, yoksulluk sınırının ise 24 bin TL olduğunu söyledi. Metin yetkili sendikanın önemine dikkat çekerek, “Aksi taktirde iki yıl daha buçuklara talim edersiniz. Sırtınızda büyük bir vebal taşırsınız” dedi.

Bülent Metin’in açıklaması şöyle: “Kamu emekçileri için geçim sıkıntısı her geçen gün artmakta. Vergi yükü bu sıkıntıyı daha da derinleştirmektedir. Ülkede açlık sınırı 8000 TL ye yoksulluk sınırı ise 24.000 TL' ye ulaşmış durumdadır.

Büyük şehirlerimizde 6000 TL altında kiralık daire bulunamamaktadır. Kasım ayı bordrosu yayınlayan birçok kamu emekçisinin maaşı 9000TL nin altına inmiş durumdadır. Bu durum sadece yandaş sendikanın imzaladığı toplu sözleşme maddeleri ile çözülemez. Çünkü toplu sözleşme gereği Ocak ayında enflasyon farkı + %8 TÜİK' e göre enflasyon %80 bandında bağımsız ölçümler ise %180 diyor.

Sendikaların ARGE birimleri de eminin ki bu ölçümleri yapıyordur. En azından Birleşik Kamu İş Konfederasyonu her ay Halkın Enflasyon rakamlarını düzenli olarak paylaşarak kamu emekçilerine karşı görevini yerine getirirken, yetkili sendikanın bu tür araştırmalar yayınladığını göremiyoruz. Kamu emekçilerinin ekmeği her geçen gün azalıyor. Sen gerçek enflasyon rakamlarını açıklamıyor, TÜİK rakamları gerçeği yansıtmıyor demiyor. Gerçeklerin farkında olup ta ekmeğimizin küçülmesine seyirci kalıyorsanız. Kamu emekçilerinin iki eli yakanızda olacaktır.

Ocak ayı gelirken bu hatırlatmayı yapmak durumunda kaldım çünkü görünen o ki bazı sendikalar bu gerçekleri tartıştırmak yerine Mayıs 2023’te yetkili kalmak, yetki almak için savaş veriyor olacak. Kamu emekçileri gereken cevabı ivedilikle vermeli yoksa 2 yılı daha toplu sözleşme masalarında buçuklarla heba olabilir.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.