EYT'liler emeklilik için SGK'ya akın etti

Genel

Kocaeli genelinde yüz bine yakın EYT’linin bu süreçte emekli olacağı açıklandı.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kanun teklifi TBMM'den geçti ve yasalaştı. Emeklilik koşullarını yerine getirenler, süre sınırı olmaksızın, SGK ve E-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek.

100 BİN SAYISININ ÜZERİNDE

Kocaeli’de EYT’den yararlanacak kişi sayısını açıklayan SGK Kocaeli İl Müdürü İsmail Ünlü şunları söyledi: “Kocaeli genelinde ortalama 100 binin üzerinde EYT’li olduğunu düşünüyoruz. Rakamları net olarak vermek mümkün değil ama tahmin ettiğimiz rakam bu. Emekli olmaya hak kazanan vatandaşlarımızın sabah saatlerinden itibaren başvurularını alıyoruz. Gerek bahçemiz gerek bina içinde personellerimiz vatandaşları bilgilendirerek kendilerine yardımcı oluyor. Bugün ilk maaşımızı bağladık, kendisine az sonra emeklilik evrağını teslim edeceğiz.

E DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILABİLİR

Emeklilik için başvuran vatandaşlarımızın başvurularını en kısa sürede sonuçlandıracağız. Vatandaşlarımız E-Devlet üzerinden başvuru yapsınlar bu çok anlamlı ve önemli. Kamu kurumundan emekli olan arkadaşımız özel sektörde çalışabilecek tekrar bir kamu kurumunda çalışmayacak. EYT Yasası hepimize hayırlı olsun.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.