"GAZETECİLER HALKIN SESİ TOPLUMUN AYNASI"

Genel

Uluköylü, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Cumhuriyet devrinin kendi zihniyet ve ahlakıyla donanmış basınını yine ancak Cumhuriyetin kendisi yetiştirecek" diyerek ilkeli ve dürüst gazeteciliğin önemine vurgu yapmıştır. Biz bölgemizde görev yapan basın mensuplarına bu gözle bakıyor ve yaklaşıyoruz.”

İYİ PARTİ Gebze ilçe Başkanı Burak Uluköylü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili kutlama mesajı yayınladı. Uluköylü, Gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi yerine getiriyorlar” dedi.

Uluköylü’nün açıklaması şöyle:

 “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle toplumun haber alma ihtiyacını zor şartlarda fedakârca karşılayan, demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunan Gazeteler, internet haber siteleri, televizyonlar ve bu kuruluşlarda görev yapan ve zor koşullar altında görevlerini yerine getiren Gazeteciler Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve bizzat yönettiği İrade-i Milliye Gazetesi ve çalışanları gibi ülkemizin kurtuluş öncüleridir.

Gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi yerine getiriyorlar.

İKİ TÜRLÜ GAZETECİ VAR

Bizler bu süreçte toplumun aynası olan halkın sesini ses veren gazeteleri ve gazetecileri ikiye ayırıyoruz: Gerçek gazeteciler ve gazetecimsiler. Fikir ve sanat işlerinde çalışanlara gerçek gazeteci, propaganda sanatı yapan kişilereyse gazetecimsi deniyor. Kalemi vicdanı olana gerçek gazeteci, saray ve yandaşları olana da gazetecimsiler deniyor. Bölgemizde yayın yapan tüm kuruluşlar ve gazeteci dostlarımızın Gazeteci olmasından büyük onur duyduğumuzu kuşkusuz ifade etmemiz gerekir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Cumhuriyet devrinin kendi zihniyet ve ahlakıyla donanmış basınını yine ancak Cumhuriyetin kendisi yetiştirecek" diyerek ilkeli ve dürüst gazeteciliğin önemine vurgu yapmıştır. Ahlaki, siyasi, ekonomik ve akla gelebilecek her konuda kalemiyle savaş veren tüm emektar gazeteciler dün olduğu gibi bugünde başımızın tacı olacaktır.

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Bin bir güçlükle mesleklerini icra etmeye çalışan değerli gazetecilerimizin çabaları takdir edilmesi gereken bir durumdur. Bu anlamlı günde basın şehitlerimizi yad ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile kamuoyunun sesi olma görevini yürüten tüm gazeteci arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Zorlu ve meşakkatli görevlerinde tüm gazetecilere başarılar dileyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.