Gebze Kaymakamlığı 1 Mayıs'ı yasakladı

Genel

Gebze Sendikalar Birliği tarafından Kent Meydanında düzenleneceği ilan edilen 1 Mayıs Gebze Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Gebze Sendikalar Birliği, binlerce işçinin yaşadığı Gebze'de 1 Mayıs için Kent Meydanında buluşacaklarını açıklamış, kaymakamlığa başvuru yapmıştı. Gebze Kaymakamlığı ise verdiği cevapta, işçi ve emekçilerin her sene 1 Mayıs'ta buluştuğu Gebze Kent Meydanının kaymakamlıkça belirlenen toplantı ve yürüyüş güzergahı dışında olduğunu bildirdi.

KİTAP FUARI YİNE BAHANE EDİLDİ

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit tarafından Gebze Sendikalar Birliği'ne gönderilen yazıda, ''2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşü Kanunu kapsamında ilçemizde belirlenen toplantı ve yürüyüş alanları kaymakamlığımızın web sitesinde yayınlanmış olup, bahse konu miting alanı ilçemiz Mevlana Mahallesi Mevlana Kapalı Semt Pazarı Açık Otopark Meydanı olarak ilan edildiğinden belirtilen alan dışında miting izni verilmesi mümkün olmadığı, aynı zamanda açık hava toplantısı düzenlemek istediğiniz Kent Meydanında 29 Nisan-10 Mayıs 2023 tarihleri arasında Gebze Belediye Başkanlığınca Gebze 2. Geleneksel Kitap fuarı açılacağından talebiniz uygun görülmemiştir'' denildi.

2022'DE NE OLMUŞTU?

Gebze’de kaymakamlığın koyduğu alan yasağı Gebze Sendikalar Birliği’nin tepkisi ve işçilerin kararlı duruşu sonrası geri alınmış, 1 Mayıs Gebze Kent Meydanında binlerce işçi ve emekçinin katılımıyla kutlanmıştı. Gebze Sendikalar Birliği'nin 1 Mayıs'ı Kent Meydanında kutlamakta kararlı olduğu öğrenilirken, yeni bir başvuru yapıldığı ifade edildi. 1 Mayıs'a çağrı çalışmalarını sürdüren sendikalar, pandeminin ardından Gebze Kent Meydanının işçilere kapatılmasına tepkili. 2 senedir Gebze Belediyesi yardımıyla kitap fuarının da bahane edildiğini belirten sendikacılar, "1 Mayıs alanında Gebze Kent Meydanındayız" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.