Gebze’de hayvan katliamı yok!

Genel

Sosyal Medya üzerinden yayılan o görüntülerin altı ay önce de servis edildiği, görüntülerin Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde değil dışarıdan öldükleri için toplanarak getirilen ve buradan da gömülmeye gönderilen hayvanlara ait olduğu kaydedildi.

Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi ile ilgili sosyal medyada paylaşılan köpek katliamı görüntülerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Haberin sosyal medya üzerinden hızla yayılmasının ardından kapılarını hayvan severlere ve basına açan Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi yöneticileri yerinde bilgiler ve açıklamalar yaptı.

Sosyal Medya üzerinden paylaşılan o görüntülerin yaklaşık 6 ay önce yine servis edildiği, fotoğrafta yer alan o görüntülerin sokaklarda araç altında kalan veya ölen hayvanlara ait olduğu aktarıldı. Hayvansever Derneklerinin Başkan ve yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasında konuyla ilgili detaylı bilgiler verildi.

Kocaeli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Selma Platin Pek, Pati Körfez Doğa ve Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gülşah Solmaz, Kocaeli Can Dostları Derneği Başkanı Türkan Dobra’da toplantının hemen ardından ortak bir açıklama yaptı. Dernek başkanları görüntülerin sosyal medya üzerinde yayılmasından hemen sonra kendilerinin bilgilendirildiğini, olayın aktarıldığını, görüntüler paylaşıldığını ifade ettiler. Başkanlar, “Buraya geldik ve çalışmaları gördük. Arkadaşların çalışmalarını ve yaptıklarını zaten takip ediyoruz. Gebze Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde herhangi bir sorun yaşanmıyor, sokak hayvanlarına yönelik katliam yapılması söz konusu değildir. Kendilerini kutluyoruz. Yapılan açıklamalar gördüğümüz manzara bu konuda bizi tatmin etti. Konya’da yaşanan o acı olayı anlatırken bile yürüklerimiz titriyor. O katliamı yapanların, olaya seyirci kalanların, yöneticilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

Gebze Belediyesi Veteriner işleri Müdürü Muhammed Zahit Sarı şunları söyledi: “Bu görüntüler yaklaşık altı ay önce yine sosyal medya üzerinden paylaşıldı. O dönemde de konuyla ilgili detaylı açıklamalar yaptık. Hayvanları Koruma Derneklerini bilgilendirdik. Bu görüntü de yer alan hayvanlar sokaklarda kaza sonucu ölen veya öldürülen hayvanlara ait görüntüler. Burası tedavi merkezi olduğu için yapılan müdahalelerin ardından da kaybettiğimiz hayvanlar oluyor. Hepsi bir araya toplanıyor ve gömülmek üzere gönderiliyor. Merkezimizin tadilatı sırasında buraya getirilen hayvan ölüleri bir işçi tarafından çekilmiş sonra sosyal medya üzerinden paylaşılmış görüntüler. Burası bir toplama merkezi değil, barınak değil. Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’dir. Burada öldürmek uyutmak değil, onları kurtarmak ve yaşatmak adına çalışmalar yapılır.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.