Girgiç kitap sevgisi aşılıyor

Genel

Gebze Mutlukent ilköğretim okulu öğretmenlerinden Aysel Girginç öğretmenlik yaşamı boyunca belki de kendi alanında rekor kıran öğretmenlerimizden birisi. Aslında büyük bir alkışı hak ediyor. Aysel Girgiç ilkokuldan alıp ortaokula kadar geçen süreçte yetiştirdiği çocuklara kitap okumayı aşılıyor. Girgiç bununla mı kalıyor? Aynı zamanda o çocukların velileri de çocukları ile birlikte kitap okuma alışkanlığı kazanıyor.

Kurduğu kitap okuma kulübü ile her ay bir kitap okuyan ve okutan Aysel Girgiç yıllardan beri bu sistemi hiç bozmadan çalışmalarına devam ediyor. Doğal olarak eğitiminden geçen yüzlerce öğrenci ve veli de kitap kurdu oluyor ve kitap okuma alışkanlığını kazanıyor.

Girgiç 2022-2023 eğitim döneminde yine birinci sınıflarla eğitime başladı ve hemen yeni kitap okuma kulübünü kurdu. Şu anda hepsi Kemalettin Tuğcu’nun hepimizin çocuk kitaplarından birisi olan eserlerini okuyorlar. Girgiç sizce bu çalışma ile yetiniyor mu? Elbette hayır! Girgiç ayrıca senelerce oluşturduğu kitap ekiplerini ayrı ayrı topluyor ve onlarla da bir araya geliyor. Her ay bir kitap okunuyor ve bu kitabın konusu tartışılıyor. Aysel öğretmen Gebze Milli Eğitimi’nin yıldız gibi parlayan öğretmenlerinden birisi olmaya da devam ediyor. Öğretmenler Günü’nde böyle başarılı bir öğretmeni gündeme getirmek ve sizinle tanıştırmak istedik. O bunu hak ediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.