İYİ PARTİ BEREKETLENDİ: ADAY SAYISI ÜÇ OLDU

Genel

İYİ Parti’de tek adaylı kongre beklenirken, aday sayısını bir anda üçe çıktı. Şimdi herkes sırada kim var sorusunu soruyor!

İYİ PARTİ İl Başkanı Şanbaz Yıldız, 4 buçuk yıl il başkanlığı yaptı. Yıldız, 2023’te milletvekili aday adayı olacağını ilan etmesinden sonra 15 Ocak’ta yapılacak il kongresine aday olmayacağını açıklamıştı. Yıldız’ın aday olmayacağının ardından mevcut il yönetim kurulu ve 12 ilçe başkanı, il başkanlığı için mevcut il başkan yardımcısı Nusret Acur’u aday göstermişti. Acur’a ilk rakip önceki gün adaylığını açıkladı. Daha önce il yönetimlerinde görev alan Murat Atar, mevcut il başkanı Şanbaz Yıldız’ın parti içerisindeki tutumuna tepki göstererek il başkan adayı olduğunu açıkladı. Bugün de Ayhan Çubuklu, il başkan adayı olduğunu açıkladı. Daha önce İYİ Parti Körfez İlçe eski Başkanı Cahit Sürüm ve 2019’da İYİ Parti Körfez İlçe Belediye başkan adayı olan Salih Şirin’e danışmanlık yapan ilçe delegesi Ayhan Çubuklu, kongrede 600 delegenin oyuna talip olduğunu söyledi.

İBRE ACUR’DAN YANA

Öte yandan 12 ilçe başkanının ortak talep ve desteği ile aday olduğunum açıklayan Nusret Acur 15 Ocak’ta yapılacak kongre öncesinde rahat gözüküyor. Acur yapılan açıklamalardan etkilenmiyor, yönetim kurulu oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.