Kızılay, AGİT PA heyetine "Afganistan'a Gönüllü Geri Dönüş Projesi"ni anlattı

Genel

ANKARA (AA) - Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) Başkanı Margareta Cederfelt ile bir araya geldi.

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, AGİT PA Başkanı Cederfelt ve beraberindeki heyet, Türkiye ziyareti sırasında Kızılay Genel Başkanı Kınık ile de istişarede bulundu.

Kınık görüşmede, Afgan mültecilerin ülkelerine gönüllü olarak dönmelerini teşvik etmek amacıyla uygulamaya konulan "Afganistan'a Gönüllü Geri Dönüş Projesi" ile kış koşullarının zor durumda bıraktığı Afgan halkına Pakistan üzerinden gönderilen insani yardımları aktardı.

Türkiye'deki Suriyeliler ile Suriye içerisindeki ihtiyaç sahiplerine ve Kızılay delegasyonlarının bulunduğu ülkelerdeki göçmenlere yönelik yürütülen yardımları anlatan Kınık, Kızılay'ın 153 yıllık tecrübesiyle dünyanın her noktasında varlığını sürdürdüğünü belirtti.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Afganistan'daki ihtiyaç tespitinin ardından Pakistan üzerinden kara yolu ile insani yardım tırlarının gönderildiğini, ayrıca Gönüllü Geri Dönüş Projesi kapsamında, Afgan halkına kendi iş yerlerini açma imkanı vererek ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yardımcı olduklarını bildirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.