Kocaeli’de 1 Mayıs iki alanda kutlanacak

Genel

1 Mayıs İşçi Bayramı için Kocaeli’de iki ayrı yerde miting yapılacak. İşçi kenti olan Kocaeli’de İzmit’te Anıtpark’ta, Gebze’de ise Gebze Kent Meydanı'nda miting yapılacak

1 Mayıs İşçi Bayramı için Kocaeli’de hazırlıklar başladı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin öncülüğünde İzmit’e yapılacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüşü için kaymakamlıktan izin çıktı. Kurumların yaptığı başvuru sonucu İzmit kaymakamlığı Doğu Kışla’da yürüyüşün başlayıp, Anıtpark’ta mitingin yapılmasına izin verdi. Saat 12.00’de başlayacak olan yürüyüşün ardından Anıtpark’ta etkinlik saat 17.00’e kadar sürecek. 1 Mayıs mitinginde yerel sanatçıların sahne alması bekleniyor.

GEBZE’DE KENT MEYDANINDA

İzmit’e yapılacak olan miting dışında Gebze’de de Sendikalar Birliğinin öncülüğünde miting yapılacak. Miting için Perşembe günü sendikalar Birliği Gebze Kaymakamlığına resmi başvurusunu yapacak. Sendikalar Birliği Cuma Pazarında bir araya gelerek buradan Gebze Kent Meydanına yürümeyi planlıyor. Kaymakamlıktan izin çıkarsa Sendikalar Birliği öncülüğünde Gebze’de yapılacak mitingi bir çok siyasi parti ve kurumun da destek vermesi bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.