Sakarya Valisi Kaldırım'dan Mevlit Kandili mesajı

Genel

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaldırım, mesajında, bütün insanlığa ve alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandili'ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Hz. Muhammed'in yeryüzünü şereflendirmesinin insanlık tarihinin en müstesna, en önemli hadiselerinin başında geldiğini vurgulayan Kaldırım, şunları kaydetti:

"O, hep iyilik ve güzelliği muştulamış, yeryüzünde güzel ahlakın, adalet ve faziletin timsali olmuş, barışın, huzurun, hayır ve esenliğin yeryüzünde tesis edilmesini sağlamıştır.​​​​​​​ Hayatının her döneminde herkese karşı adaletli ve hoşgörülü davranan Hz. Muhammed (S.A.V), sadece sözleriyle değil, her davranışıyla da tüm insanlığa, iyi ve doğru bir insan olmanın en güzel örneklerini göstermiştir.

Sevgili Peygamberimizin müstesna hayatından bize öğrettiği ve inci kıymetindeki sözlerinden bizlere vaaz ettiği; iyiliği, güzelliği, doğruluğu, emaneti korumayı, insanı eşref-i mahlukat olarak görüp hakkını vermeyi, zayıf, yetim, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevmeyi, hasılı her yönüyle hayırlı bir insan olmayı bizler de en önemli vazife görüp bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz."

Vali Kaldırım, Mevlid Kandili'nin, Hz. Muhammed'in insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli fırsat olduğuna işaret ederek, bu gecenin birlik ve beraberliğe, dirlik ve düzene vesile olmasını temenni etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.