Teşekkürler SEDAŞ: Gebze il oldu!

Genel

Bölgemizin elektrik dağıtım kuruluşu olan SEDAŞ tarafından yapılan bir paylaşım Gebze’de memnunlukla karşılandı. SEDAŞ Gebze’yi il olarak ilan etti.

Gebze’nin il olması konusunda tartışmalar ve Gebze’nin talepleri devam ederken Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi (SEDAŞ) Gebze’yi il ilan etti, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nı da Gebze’ye bağladı.

SEDAŞ alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak basın kuruluşlarına bilgilendirme notu geçti. SEDAŞ 11 Ocak 2023 Çarşamba günü bakım ve onarım çalışması nedeniyle yapılacak elektrik kesintisi için resmi internet sitesinde yaptığı duyuru metninde Gebze'yi il yaptı. Darıca, Dilovası ve Çayırova'yı ise Gebze'nin ili yaptı. Yıllardır il olmayı bekleyen Gebze’nin SEDAŞ çalışanları tarafından il yapılması Gebze’de memnunluk, doğal olarak Kocaeli kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Gebzeliler, SEDAŞ Gebze’nin bu paylaşımının ardından yaptığı açıklamalarda, “SEDAŞ Gebze’nin il olmayı çoktan hak ettiğini biliyor. Elektrik Dağıtım ağının ne kadar geniş bir alana yayıldığını ilçe olarak bölgenin idare edilmesinin zorlaştığının farkında. Onlarda Gebze’nin bir an önce il olmasını istiyorlar” yorumları yapıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.