Tunus Genel İşçi Sendikası: Ülkedeki belirsizliğin sonlandırılması için bir yol haritası belirlenmeli

Genel

TUNUS (AA) - Tunus Genel İşçi Sendikası (TGİS), ülkedeki siyasi belirsizliğin sonlandırılması için Cumhurbaşkanı Kays Said'e "bir yol haritası belirlemesi" çağrısında bulundu.

Nabel kentinde düzenlenen TGİS toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Said'in 25 Temmuz'da Meclisin çalışmalarını dondurması ve başbakanı azletmesinin ardından ülkede oluşan "istisnai durum" değerlendirildi.

Açıklamada, "Ülkedeki siyasi vizyonu netleştirmek, gerçek bir revizyonun yolunu açmak, genel durumu çevreleyen belirsizliği sona erdirmek için beklentileri karşılayan bir yol haritası belirlenmesi gerekiyor." ifadeleri kullanıldı.

Oluşturulacak yol haritasının ülkedeki "istisnai durumu" sonlandırmayı hızlandıracağı belirtilen açıklamada, "Tunus yönetimi siyasi çekişmelerden, partizanlıktan ve yürütme erkine boyun eğdirme girişimlerinden uzak tutulmalıdır." ifadelerine yer verildi.

- Tunus'taki "istisnai durum" nasıl oluştu?

Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Temmuz'da Meclisin çalışmalarını dondurması ve başbakanı azletmesinin ardından 22 Eylül'de de bir dizi yeni kararnameler yayımladı.

Bu kararnamelerle Cumhurbaşkanı'nın yasama ve yürütme yetkisi genişletildi, ayrıca yasa tekliflerinin Anayasa'ya uygunluğunu denetleyen geçici komisyon da feshedildi.

Bu süreçte Said'in atadığı yeni Başbakan Necla Buden Ramazan'ın oluşturduğu kabine 11 Ekim'de yemin ederek göreve başladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.