100 yıllık zafer! Birbirinden özel anlamlı etkinlikler olacak

GÜNDEM

30 Ağustos Zafer Bayramı, bugün tüm yurtta çok daha farklı bir coşkuyla kutlanacak.

Büyük zaferin 100’üncü yıldönümü kapsamında ilimizde de birbirinden farklı organizasyonlar düzenlenecek, konserler gerçekleştirilecek.

ÖNCE KÜLTÜR TEPESİ, SONRA VALİLİK

İzmit’teki resmi kutlama saat 09.00’da Kültür Tepesi’ndeki Atatürk Heykeline çelenk sunumu ve saygı duruşuyla başlayacak. Vali Seddar Yavuz, saat 09.40’da Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda tebrikleri kabul edecek. Saat 10.00’da Valilik A Kapısı önünde bayram töreni yapılacak. Vali Seddar Yavuz, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, halkın bayramını kutlayacak. Mehteran konseri, şiirlerin okunması, halkoyunları gösterileri sonra da geçit töreni yapılacak. Saat 12.30’da Fevziye Camii’nde mevlid-i şerif okunacak. Akyam saat 21.00’de de Anıtpark’ta fener alayı düzenlenecek. Bu arada, Ottomans Motosiklet Kulübü de akşam saat 20.00’de Zafer Sürüşü gerçekleştirecek. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi, akşam saat 20.00’de Kocaeli Valiliği Yerleşkesi açık alanda Zafer Bayramı Resepsiyonu verecek.

GÜN İÇİN ETKİNLİKLER

30 Ağustos Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında bugün farklı yerlerde çok sayıda program da var. Briç Kulübü’nde saat 15.00’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Briç Turnuvası düzenlenecek. Yelken Kupası yarışlarının ödül töreni de bugün yapılacak. Darıca Bayramoğlu Halk Plajı’nda saat 12.30’da Engelsiz Deniz Festivali düzenlenecek. Saat 15.00’de gazilerimize yönelik Mehtap Turu gerçekleştirilecek. Büyükşehir bandosu, saat 20.30’da da Cumhuriyet Bulvarı İzmit MTAL yanında konser verecek.

SEKAPARK’TA YILDIZ TİLBE, KENT MEYDANINDA GÖKSEL

Zafer Bayramı coşkusunun eğlence bölümü de bu akşam hayli hareketli. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Sekapark Uçurtma Tepesi’nde saat 20.00’de Yıldız Tilbe konseri düzenlenecek. Uzun aradan sonra ilimizde konser verecek Yıldız Tilbe’yi hayranlarının büyük ilgi göstermesi bekleniyor. İzmit Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ise, İzmit Kent Meydanı’nda saat 20.30’da Türk Sop Müziğinin sevilen ismi Göksel’in vereceği konserle noktalanacak. Bu arada, Ereğli Balık Festivali etkinlikleri kapsamında Ereğli Hürriyet Caddesi Liman yanındaki alanda saat 21.00’de Emre Kaya konser verecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.