Bayram alışverişinde kesenin ağzı açılacak!

GÜNDEM

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Vatandaşları da şimdiden bayram alışverişi telaşı sardı. Ancak artan fiyatlar nedeniyle bu yıl kesenin ağzı biraz daha açılacak.

ŞEKERLER TEZGAHLARDA

Her Ramazan ve Kurban bayramında ayrı bir heyecanla alışverişler yapılır, el öpmeye gelecek çocuklar için şeker ve çikolata alınır. Ancak pandemi nedeni ile iki yıldır bu heyecan tam anlamıyla yaşanamadı. Vaka sayıları düşünce kısıtlamalar da kalktı. Bu nedenle hem esnafın hem de vatandaşın bu yıl beklentisi büyük. Ramazan Bayramı’na bir hafta kala renk renk şeker ve çikolatalar da tezgahtaki yerini aldı. Şeker ve çikolatanın yanı sıra, lokum, Türk kahvesi ve kolonya da bayram alışverişi listesinde yer alan ürünler. Ancak şeker kaselerini doldurmak için kesenin ağzını biraz açmak gerekecek. Türk kahvesi ve kolonya fiyatlarında da artış söz konusu.

ÜNSAL: YÜZDE YÜZ ARTTI

Bayram alışverişi listesinin başında yer alan şeker ve çikolata fiyatlarının geçen seneye göre yüzde yüz arttığını belirten Nurullah Ünsal, hazırlıkların başladığını ifade etti. Ünsal, “Bayram hazırlıklarına başladık. Ürünlerimizi tezgahlara yerleştirdik. Fiyatlar geçen seneye göre yüzde 100 arttı. Şeker fiyatları 45 ila 60 lira arasında. Çikolata fiyatları 80 liradan başlayıp 200 liraya kadar yükseliyor. Bununla birlikte lokum fiyatları da yükselişte. Lokum fiyatları 35 liradan başlıyor, 120 liraya kadar çıkıyor” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.