Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünde şehitler unutulmadı

GÜNDEM

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümü bugün kapsamlı programla kutlanıyor.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 107. yıl dönümü nedeniyle ilk olarak Bağçeşme'de bulunan asker ve polis şehitliği ziyareti yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Binbaşı Serkan Delen günün anlam ve önemine yönelik konuşma gerçekleştirdi. Vali Seddar Yavuz, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Şehitlik Defteri'ni imzaladı.

ŞEHİTLİK ZİYARETİNE YOĞUN KATILIM

Şehitlik ziyaretine Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ümit İlbayı, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Türkiye Harp Malülü Şehit, Dul ve Yetimleri Kocaeli Şubesi Başkanı Şaban Arlı, İl Müftüsü Sinan Cihan, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Filiz Coştur, Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Payal katıldı.

“YENİ NESİLLERE BU BİLİNCİ AKTARMALIYIZ”

Vali Seddar Yavuz, şeref defterine şu sözleri yazdı: “Vatan toplananlarının bağımsızlığı, bayrağımızın göklerde nazlı nazlı dalgalanması ve ezanımızın sonsuza kadar yankılanması için şehadet şerbeti içen şehitlerimizi minnet ve rahmet ve saygıyla anıyoruz. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu topraklarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada muhafaza etmek en kutsal görevimizdir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan şehitlerimizi unutmadan birlik ve beraberliğimizi yeni nesillere bu bilinci aktarmayı bir borç bilmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu eşsiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle Çanakkale bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden bu toprakları bize ebedi vatan yapan zaferin adıdır."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.