CHP Kocaeli’den Kaftancıoğlu’na destek

GÜNDEM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanlığı, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun hapis cezasının onanmasına tepki göstererek, “İl Başkanımıza verilen bu adaletsiz kavramı tanımıyoruz. 21 Mayıs’ta da tüm CHP’liler İstanbul mitinginde buluşarak tek yürek olup bu haksızlığa sonuna kadar ses çıkaracağız” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi geçtiğimiz günlerde, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 2019 yılındaki sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. İki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozduğunu duyuran Yargıtay, Kaftancıoğlu'na ayrıca siyasi yasak getirildiğini de açıklamıştı. Başta CHP’liler olmak üzere ülke genelinde pek çok kesimin tepki verdiği karara CHP Kocaeli İl Örgütü da sessiz almadı. İzmit Sabri Yalım Parkı’nda, İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan, il ve ilçe meclis üyelerinin de tüm teşkilat hazır bulunduğu ve ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “MİTİNGDE SONUNA KADAR HAYKIRACAĞIZ” “İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun hapis cezasının onaylanmasıyla iktidarını kaybeden rejimin hazımsızlığını bir kez daha gördük. Yasaların, bilimin, insan haklarının rafa kaldırıldığını bir kez daha gördük ve şaşırmadık. Biliyoruz ki bu kararın sebebi hukuk değil ucube saray yönetimidir. Bizim davamız demokrasi davasıdıe, açlığa, haksızlığa, adaletten yola devam edenlerin mücadelesidir. Her türlü hukuksuzluğun karşısında durdugumuz gibi bunun da karşısında olacagız, hukuksuz olan tüm kararların karşısında oldugumuz gibi bu kararın da karşısında olacağız.
“BU KARARI TANIMIYORUZ”

Yol arladaşımız Canan Kaftancıoğlu’na yapılan bu hukuksuzluk son bulana kadar susmayacağı. Haksızlığıa adaletsizliğe İstanbul’da Maltepe’de başkanımızla sesimizi yükselterek buna dur diyeceğiz. Zalimin zulmü karşısında halka yapılanlara dur diyeceğiz adalat bu ülkeye ya gelecek ya gelecek”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.