CHP’li heyetten Bakan Pakdemirli’ye: Yangının sorumlusu sensin, derhal istifa etmelisin

GÜNDEM

Marmaris’te devam eden orman yangınlarıyla ilgili incelemelerde bulunan CHP heyeti, parti binasında düzenledikleri basın toplantısında orman yangınlarının söndürülememesiyle ilgili sorumlunun Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olduğunu söyleyerek bakanı istifaya davet etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Muğla milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay ile CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in katıldığı basın toplantısında Özkoç şunları söyledi:

"Ülkemiz 5 günde yangınlara teslim edildi. İktidarın yangınla ilgili bir stratejisi yok. Nasıl depremler, ekonomi ve pandemiyle ilgili olmadığı gibi yangınlarda da stratejisi yok. Bunun sorumlusu iktidarın başında olan Recep Tayyip Erdoğan ve onun bakanlarıdır."

"Bunun sorumlusu iktidarın başında olan Recep Tayyip Erdoğan ve onun bakanlarıdır. Bugün yangınlar söndürülemedi ve milletimiz aciz duruma düşürüldüyse, Türkiye yurt dışında itibarsız hale geldiyse, kibir sahibi bir Cumhurbaşkanı ve onun idamesi olmuştur. Dün Bakan Pakdemirli açıklama yaptı, "Belediye sorumluluk alanlarındaki yerleşim yerlerini söndürmedi, ormanları yangınlarını söndürmekte geciktik" dedi. İnsan bir ahlak sahibi olmalı ve Allah'tan korkmalı. Orman yangınlarının söndürülmemesinde ve yaşanan gecikmelerin sorumlusu sensin

"Bakan Pakdemirli sana soruyorum. Bir tane seni taşıyan uçağın var. Yangınları söndürmek için uçağın var mı? Yok. Sen o sana tahsis edilen uçakla ne yapacaksın? Senin o aciz bedenini mi taşıyacak o uçak? Seni taşıyan o uçak en az iki yangın uçağı almasına yeter. O 2 yangın uçağı birçok orman alanı ve devlet malını kurtarır."

"Sende hiç öngörü ve devlet ahlakı yoktur. 3 yıllık görevinde bir tane yangın uçağı almadın. Türk Hava Kurumu'na yangın uçakları alınmaması için uğraştın. Çıkarılan ihaleye 5 ton kapasite şartı koydurdun. THK uçakları 4 bin 900 ton kapasitesinde idi. 'Onlar ihaleye girmesin' diye yaptın bunu. Yangın uçaklarının bakımlarını yapmadın"

 “Devlete ve millete ihanet ettin. Çıktın yüzün kızarmadan suç CHP'de diyorsun. Derhal istifa etmelisin. İstifa etmelisin çünkü o makama layık değilsin. Çünkü öngörü de bulunup, doğruyu yapmadın. Tüm bunların sorumlusu sensin, bir de seni o görevde tutan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kendi görevini yapmaktan aciz ve kibirli bir bakan derhal görevden el çektirilmelidir."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.