Darıca Kitap Fuarı'na hazır

GÜNDEM

Darıca’da ikinci kez düzenlenecek Kitap Fuarı’nın tanıtım lansmanı gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Şahin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kaşif Şahinkesen de katıldı. 21-29 Mart tarihleri arasından yapılacak fuar da 100 yayınevi, 1 Milyon kitap ve çok sayıda yazar okurlarıyla buluşacak.

Darıca’da bu yıl 2.kez düzenlenecek Kitap Fuarı’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın yanı sıra Kaymakam Yüksel Kara, Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk de katıldı. Fuar ile ilgili ayrıntıları paylaşan Başkan Muzaffer Bıyık, “Göreve geldikten sonra Darıca’da hiç yapılmamış bir kitap fuarını gerçekleştirdik. Daha sonra pandemi nedeniyle etkinliğimizi yapamadık. 2019’da şunu gördük, 80 bin kişi geldi ve ciddi bir insan katılımı oldu. Şehirde kitapseverlerin çok olduğunu bu fuarla anladık. Bu nedenle 21-29 Mart’ta ikinci fuarı gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 100 yayınevi ve 1 Milyon kitap halkımızla kavuşacak. Bu süre içerisinde bazı gazeteci arkadaşlarımızın sempozyumları olacak. Bazı yazarlarımızı vatandaşlarımızla buluşturacağız.

KİTAPSEVERLERE HİZMET SUNUYORUZ

Etkinlik bu yıl Kapalı Pazar yerinden gerçekleştireceğiz. Önemli bir fuar alanı eksikliğini Kapalı Pazar ile gidermiş oldu. Sadece semt pazarı olarak kalmadı ve çok yönlü bir şekilde Kapalı Pazar alanımızı kullanıyoruz. Amacımız insanlarımızın daha fazla kitapla buluşuyor olması. Okuma kültürünün gelişmesi adına bu fuarı önemsiyoruz. Her yıl daha da zenginleştirerek bu fuar çalışmalarınızı geliştireceğiz. Bu kapsamda kitap Kafe, Dijital kütüphane, Millet Kıraathanesi projeleriyle vatandaşlarımızın kitaplara ulaşımını sağlıyoruz. Bu fuarın şehrimizin kültürüne eğitimine daha fazla katkı sağlamasını diliyoruz. Darıca’yı sanatın, kültürün Başkenti yapmak istiyoruz. Bunu da projelerimizle gösteriyoruz.”dedi.

KİTAP EKSİĞİMİZ KAPANACAK

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ise Kitap Fuarı’ndan dolayı Başkan Muzaffer Bıyık’a teşekkür ederek, “Şu anda Darıca’da kütüphanesi olmayan okulumuz kalmadı. Kitap eksiğimiz var bu konuda Belediyemizle proje gerçekleştiriyoruz. Darıca’da bir Millet Kütüphanesi yapıldı eğitime yapılan önemli bir yatırım olarak düşünüyoruz. İlçemizde bir Kütüphane yok, bu nedenle Darıcalı vatandaşlarımızın gidebileceği bir yer oluşturuldu. Kitap Fuarı da Belediye’nin güzel bir çalışması, kitap okuma oranını artıracak, bilinçli ve şuurlu bir nesil için önemsiyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız arasında bu alışkanlığın artırılması için kitap kumbaraları da dağıtıldı, bunlarda faydalı olacaktır.”diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.