Ekrem İmamoğlu Tepki Göstermişti, İçişleri Bakanlığı Bağış Toplanmasına İzin Verdi

GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yayınladığı video ile İçişleri Bakanlığı'nın İBB bünyesinde bulunan İstanbul Vakfı'na kurban bağışı için izin verilmediğini söyleyip tepki göstermişti. İçişleri Bakanlığı İstanbul Vakfı'a gerekli izinleri verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yayınladığı videodan sonra İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada İstanbul Vakfı'na izin verildiği açıklandı.

Açıklamada, "Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfının Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi İstanbul Valiliğince tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İmamoğlu yayınladığı videoda, " Bir kişi hariç, o da İçişleri Bakanı. İhtiyaç sahibi 132 bin 50 bin ailenin evine bir kilo kavurma girmesine gönlü razı olmayan, bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var, o da içişleri bakanı" sözleriyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki göstermişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.