Gebze Belediyesi Mart Meclisi tamam

GÜNDEM

Gebze Belediyesi Mart Ayı olağan Meclis toplantısı, Zinnur Büyükgöz Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda 28 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündemin en çok tartışılan konusu Belediye’nin eğitim alanı olarak kullanılması için arazi satın alması oldu. 9 parselin satın alınası işlemine CHP Grubu karşı oy verdi. Muhalefetin ret oyuna içerleyen Başkan Büyükgöz, “Bu yöntemle 11 okulun mülkiyet sorununu çözüp, 8 okulun da yapılanmasına imkan verdik. Çözüm aramakta biz bir taşla 3 kuş vurma yönetimini tatbik ettik. Bu yöntemle 9 okula imkan sunduk. Buna neden karşı oy kullanıyorsunuz anlamadım. Okul yapılmasına neden karşı oy veriyorsunuz kamuoyu takdirine bırakıyorum. GEBZE’NİN YAPISAL SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ Milli Eğitime al burada okul yap diyoruz, sonuç olarak bedava bağışta bulunmuyoruz. Sorunu çözüyoruz, vatandaşın çektiği 30 yıllık mağduriyeti gideriyoruz ve ben kamu işlemlerinde bu yolla mahsuplaşıyorum. Vatandaş memnun, devlet memnun, Belediye olarak biz memnunuz siz neden karşı çıkıyorsunuz? Böyle bir muhalefet tavrı olmamalı. Biz hep beraber Gebze’ye hizmet için buradayız. Gebze’nin yapısal sorunlarını çözmek için burada olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Gelecek yüzyıla ait Gebze’nin iskeletini ortaya çıkarıyoruz. Yapılan eğitime katkıdır, kararınızı gözden geçirin vatandaşın okul alanını konut alanına çevirmiyoruz sonuçta.”diye konuştu.
EĞİTİME KARŞI DEĞİLİZ Büyükgöz’ün ifadelerine CHP Grubu adına cevap veren Meclis Üyesi Saide Arslan Çalışkan ise, ret oyu vermelerindeki gerekçeleri şu sözlerle anlattı: “Hangi okulları yaptıysanız getirin görelim. Biz eğitim karşı değiliz eğitime karşı olmadığımız yürüttüğümüz çalışmalarla ortada. Belediye bu imar çalışmalarıyla bir sürü parseli çöp parseli haline getiriyorsunuz. Hukuken çöp parsel haline getirilmiş. Siz burada şahısların küçük parsellerini toplayıp, bu şekilde hazineye pazarlayacaksınız. Konut, ticari alanları getiriyorsunuz bunlarda ayrı bir şey. Siz önce farklı bir yöntem, şimdi daha farklı bir yöntemle geliyorsunuz. Burada net değilsiniz, fizibilite çalışması olmadığı için de ret veriyorsunuz. Burada sorun, Belediye’nin vatandaştan kendi parasıyla satın alıp, yine hazineye devretmesi ve değerlerinin belli olmamasıdır.
Zaman zaman gergin anların yaşandığı ve karşılıklı tartışmaların meydana geldiği gündem maddesinde CHP’li Çalışkan’a cevap veren Başkan Büyükgöz, ”Sorunun çözülmesi sizi rahatsız ediyor. Aynı şekilde kalsın istiyorsunuz. Biz her şeye rağmen sorunları çözmeye devam edeceğiz. Hukuka aykırı olan bir şeyi zaten yapamayız. Bu yöntemle partinizden Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Emin Akın döneminde de gerçekleştirilmişti. İyi ki de yapılmış.”şeklinde konuştu.
CHP KREŞ TEKLİFİNE YİNE KARŞI ÇIKTI
Meclisin en çok tartışılan konulardan birisi 7/24 Hizmet verecek Kreş hizmeti oldu. Gebze Belediyesi tarafından yaptırılacak ve Türkiye’de bir ilk olacak Kreşe, CHP grubu karşı çıktı. Hazırlanan yönetmeliği beğenmeyip, kreşin Belediye iştiraki tarafından yönetilecek olmasına karşı çıkan CHP’li Çalışkan, Birim Müdürlüğüne bağlı olmasını istedik, aksi takdirde denetim sorunu olacağını ileri sürdü. Başkan Büyükgöz ise Türkiye’de bir ilk olacak böylesine bir hizmete CHP Grubunun karşı çıkmasına içerledi. Güzide İşletmesinin Belediye’nin ilgili birimleri tarafından denetlendiğini, yönetmeliğin Aile Bakanlığı’ndan bağlayıcı olduğunu söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.