Gebze'ye kütüphane yalan oldu!

GÜNDEM

Gebzeli gençlerin büyük bir merakla beklediği ve bu yılsonuna kadar yapımının tamamlanması beklenen Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nin yeni binasıyla ilgili şok bir gelişme yaşandı. Yüklenici firma artan maliyetleri bahane göstererek, ihale sözleşmesini tasfiye hakkını kullanarak, tek taraflı feshetti. 

Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nin yeni binasının yapımına bu kez de maliyet artışı engeli geldi. Hatırlanacağı üzere kütüphane yapımının ilk ihale edildiği dönemdeki müteahhittin, ödeme güçlüğü çekmesinden ötürü, işi tamamlayamamış ve uzun süren mahkeme süreci sonrasında Gebze’nin yeni kütüphanesinin yapımında aksama yaşanmıştı. Bunun üzerine Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nin yeni binası için yeniden ihaleye çıkmış ve 3 Mart 2022’de yeni müteahhitte binanın anahtarı teslim edilmişti. İhale ve firma değişse de yeni kütüphane binasının kaderi değişmedi. Elde edilen bilgilere göre mevcut yüklenici firma, ikinci fiyat farkı kararnamesinden doğan hakkı kapsamında ihale sözleşmesini tek taraflı feshetti. 

5 AYDA TAMAMLAYACAĞINI TAHHÜT ETMİŞTİ Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nin kaderinin bir kez daha değişmemesi ve ihalenin yeniden iptal edilmesi ilçede şok etkisi yarattı. İhaleyi tek taraflı fesheden yüklenici firma, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’e kütüphaneyi yağışlı havaların sona ermesiyle beraber 5 ay içerisinde tamamlamayı taahhüt etmiş ve 3 Aralık 2022’ye kadar da yasal süresi bulunmaktaydı. Artan döviz kuru, inşaat maliyetlerindeki artışı bahane gösteren firma, sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkını kullanarak kütüphane inşaatından çekilmiş oldu.

YİKOP YENİ İHALE HAZIRLIĞINDA Tüm bu gelişmeler ışığında, Kocaeli Valiliği YİKOB birimi Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nin yapımı için yeniden ihale süreci başlattı. Gelen bilgilere göre, kütüphanenin kalan inşaat çalışmaları için kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağı ve yapımı bir türlü gerçekleşmeyen kütüphanenin, bir an önce tamamlanarak, 7’den 70’e tüm Gebzelilerin kullanımına uygun bir şekilde açılması bekleniyor.

kaynak: yenigün gazetesi 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.