GEGACE'den dayanışma gecesi!

GÜNDEM

Gebze Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle birlik ve dayanışma gecesi düzenledi.

Gebze Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle birlik ve dayanışma gecesi düzenledi. GEGACE, her yıl geleneksel hale getirdiği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluşmasını, Çayırova Şişecam Sosyal Tesisleri’nde bulunan Cammekan’da gerçekleştirildi. Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun ve GEGACE üyeleri katıldı.  OĞUZ’DAN YENİ YIL HEDEFLERİ GEGACE’nin geleneksel buluşmasında birlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıktı. GEGACE Başkanı Ahmet Oğuz meslektaşlarına yönelik yaptığı konuşmada, 8 yıldır başkanı olduğu GEGACE’nin bu süre zarfından bir çok çalışmaya imza attığını ve bu tür organizasyonlarıyla bir araya getirdiklerini hatırlatarak, yeni yılda da güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Yönetim kuruluyla birlikte gazetecilerin haklarını savunmaya çalıştıklarını ifade eden Oğuz, reklam gelirlerinde enflasyon oranında bir artışın sağlanacağını vurguladı. Oğuz, yeni dönemde en önemli hedeflerinin GEGACE için kendine ait yeni bir merkez kazandırmak olduğunu söyledi.
GÜCÜMÜZ ÜYELERİMİZİN DESTEĞİ
TGF Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun, Gebzeli meslektaşlarıyla bir arada bulunmanın kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini ifade ederek gerek TGF gerekse GEGACE’nin üyeleri ve meslektaşları için önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Altun, önümüzdeki hafta GEGACE olarak meslektaşlarının kaynaşmasına yönelik bir organizasyon yapacaklarının da müjdesini verdi. Gebze’nin gücünü TGF çatısı altında en iyi şekilde kullandıklarını vurgulayan Altun, “Gücümüzü üyelerimizin ve meslektaşlarımızın bizlere verdiği destek ve gösterdiği sevgiden alıyoruz.”dedi. 
10 OCAK ARTIK KUTLAMA DEĞİL DAYANIŞMA GÜNÜ

Gecenin onur konuğu TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise ses getirecek açıklamalarda bulundu. Karaca, eskiden büyük coşkuyla kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün artık buruk bir şekilde yaşandığını belirterek, bu günün artık Dayanışma günü olduğunu söyledi. Anadolu basının zor günler geçirdiği bir dönemde ilk defa BİK resmi ilan gelirlerinde yüzde 100 artışı sağladıklarını ve gazetecilerin haklarını ifade eden Karaca, yeni çıkarılan basın yasası sonrası hazırlanan internet gazetelerine yönelik taslağa ise tepki gösterdi. Yeni yasanın internet sitelerine resmi ilan imkanı sağlandığını ancak, 24 ay bekleme süresinin çok uzun, 8 personel istihdamının ise çok fazla olduğunu belirtti. Taslağın bu haliyle sadece anadoludaki internet haber sitelerine katkı sağlamayacağını ifade eden Karaca, bir an evvel bu hataların düzeltilmesini istedi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.