GTO Çanakkale Şehitlerimizi andı

GÜNDEM

Gebze Ticaret Odası’nın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği program, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Programa bölge protokolü yoğun katılım gösterdi.

GTO, Çanakkale Şehitleri’ni andı. Gebze Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in ev sahipliğinde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, siyasi partilerin ilçe başkanları, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, STK temsilcileri, iş dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi. Düzenlenen programa Şahin Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kaşif Şahinkesen de katıldı. 

“KURTULUŞ ATEŞİ YAKILMIŞTIR” Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma gerçekleştiren GTO Başkanı Çiler, “18 Mart 1915 tarihinde elde edilen zaferi kutlamak ve şehitlerimizi anmak için bir aradayız. Çanakkale Zaferi boğazların geçilmez olduğunun ispatıdır. Güç dengelerinin tamamen değiştiği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde toplanan ordumuzun kurtuluş ateşini yaktığı savaşın adı Çanakkale’dir. O gün silah, cephane ve askerimiz yeterli olmasa da Koca Seyit’in bir milletin kaderini sırtlandığı yerdir Çanakkale. Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale’dir. 

“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” Türk milletinin, vatanın bütünlüğü söz konusu olduğunda, tüm imkansızlıkların üstesinden geldiğinin kanıtıdır Çanakkale Zaferi. Çanakkale’yi Çanakkale’yi yapan gelenleri karşılayan asil ruhtur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuz karşısında, toplanan dünya mağlup olmuştur. Çanakkale geçilmez, Çanakkale’ye ancak selam durulur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Çanakkale Zaferi’mizin 107. yılı kutlu olsun.

MUHTEŞEM GÖSTERİ
Çiler’in ardından söz alan Selamet Güner ise, “18 Mart 1915 Türk milletinin destanının yaratıldığı adıdır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Konuşmaların ardından program sinevizyon gösterimi ve Recep Ergül’ün konseriyle devam etti. Programda hazırlanan konser ve gösteriler davetlilerden tam not aldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.