“Hasta olmamak için, bağışıklık sistemimizi güçlü tutmalıyız”

GÜNDEM

Havaların artık yavaş yavaş sonbahara merhaba demeye hazırlandığı şu günlerde aktarlara olan ilgiyi de arttırdı.

Havaların artık yavaş yavaş sonbahara merhaba demeye hazırlandığı şu günlerde aktarlara olan ilgiyi de arttırdı. Yaklaşan serin havalar öncesinde bizler de Gebze’nin en tanınmış ve üç şubeyle hizmet veren Çarşı Baharat aktarcısına giderek çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Çarşı Baharat aktarcısı sahiplerinden Dilan Baybaş, yaklaşan sonbahar öncesinde muhabirimiz Refik Sıla Güvenç ile konuştu.

“KIŞ AYLARI HASTALIK DAVETÇİSİ”

Kış aylarında işlerinin diğer aylara göre daha yoğun olduğunu kaydeden Çarşı Baharat aktarcısı sahiplerinden Dilan Baybaş, “Biraz daha fazla yoğunluk yaşıyoruz diyebilirim, ıhlamur yeni gelmiş oluyor, bitkiler taze çıkmış oluyor. İnsanlar hastalıklardan soğuk havalarda daha fazla etkilenmiş oluyor. Bizlerin kendi hazırladığımız özel bir kış çayı var, bu kış çayının içerisinde ıhlamur, meyan kökü, papatya, melisa, ada çayı gibi şeyler var, bu çay enfeksiyonu ortadan kaldırırken bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastanın kendisini çok daha iyi hissetmesine ve bakterileri öldürmeye yardımcı oluyor. Müşterilerimize bu özel hazırladığımız çayı mutlaka öneriyoruz, her zaman da olumlu tepkiler alıyoruz, bu çay için şifa kaynağı diyebilirim” dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE RAĞBET YAŞADIK”

Koronavirüs dönemlerinde aktarlara olan ilginin fazla olduğunu kaydeden Çarşı Baharat aktarcısı sahiplerinden Dilan Baybaş, “O dönemde ciddi rağbet gördük, insanlar aktarlara akın etti diyebilirim. Pandemi devam edecek, farklı şekillerde sürecek gibi görünüyor, hastalıklarla mücadele edeceğiz, bizlerin tavsiyesi bu hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek ve bizlere iyi gelecek şeyler kullanın. Bugüne kadar güzel geri dönüşler aldık, müşterililerimiz ciddi oranda bizlerden memnun, işimizi severek yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“SATTIĞIMIZ ÜRÜNLER ÇOK KALİTELİ”

Geçen seneki fiyatlara oranla bu seneki fiyatların her şeyde olduğu gibi arttığını kaydeden Dilan Baybaş, “Malumunuz her şeyde bir artış var, geçen seneye göre arttı, bugün mesela ıhlamurun kilosu 400 TL. Bizler dükkanımızda bitkisel çayların yanı sıra kremler, şampuanlar, doğal saç ürünleri gibi birçok şey satıyoruz, hepsi çok güzel ürünler. Gebzelileri dükkanlarımıza davet ediyoruz. Merkez şubemiz, çeşme şubemiz ve eski çarşı şubemizle sizlerle beraberiz. Instagram adresimiz; _aktariye_ şeklinde. Dediğim gibi işimizi severek yapıyoruz ve başarılı olduğumuzu düşünüyoruz, aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.