Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yılbaşında toplu taşımada ek sefer kararı

GÜNDEM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yılbaşında toplu taşımada ek seferler yapılacağını duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklamada, 31 Aralık 2021 Cuma gününü 1 Ocak 2022 Cumartesi gününe bağlayan yılbaşı gecesi için tramvay ve otobüsleri kapsayan ek seferler ilave edildiği, tramvay ve otobüslerin gece 01.30’a kadar hizmet vereceği belirtildi.

Ek taramvay seferleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ulaşım Park A.Ş., Akçaray’ın yılbaşı akşamı ek seferler düzenleyeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Akçaray’ın 2022 yılın ilk saatlerinde ek seferler yapacağı, seferlerin gece 01.30’a kadar 20 dakikada bir yapılacağı ifade edildi. Plajyolu’ndan başlayacak olan seferler, gece 01.30’da, otogardan başlayacak seferler ise gece 01.00’de son bulacak.

Toplamda 15 istasyonu bulunan Akçaray tramvay hattı, anlık ve canlı olarak takip edilecek. UlaşımPark kontrol merkezi tarafından istasyonların anlık kontrolleri kameralar tarafından yapılacak. Yoğunluğa göre ek sefer koyularak vatandaşların mağduriyet yaşamaması sağlanacak.

Ek otobüs seferleri

Açıklamada, ek otobüs seferleri de düzenleneceği bildirildi. Buna göre 70 numaralı hat, Akpınar TOKİ’den son seferini gece 00.00’da, Umuttepe’den ise son seferini gece 01.30’da yapacak. 80 numaralı hat ise Kipa’dan 00.10’da hareket edecek, Kahvelerden ise son seferlerini saat 23.10 ve 01.10’da gerçekleştirecek. 115 numaralı hat da Körfezkent’ten 00.00’da son seferine başlayacak. Hattın Umuttepe’den yapacağı son seferin hareket saati ise 01.20’de olacak.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.