Kocaeli halkı yılda iki defa Kitap Fuarı istiyor

GÜNDEM

İki yıl aranın ardından kitapseverlere yeniden kapılarını açan 12. Kocaeli Kitap Fuarı’ndan memnun olan vatandaşlar fuarın senede iki defa yapılması gerektiğini söyleyerek, “Buraya da çok emek verilmiş sağolsunlar ama Interteks daha kullanışlıydı. Bu tarafın yolu ulaşım açısından çok ters. Kitap fuarlarını senede iki kez yapılmasını istiyoruz” dedi.

Bu yıl 12.’si düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nın 5. gününde vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor. Fuardan memnun olduklarını söyleyen okuyucular, emeği geçenlere teşekkür ederek, bazı eksikliklere dikkat çekti. Kitapseverler genel değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdi: "YAYINEVLERİ BİRAZ DAHA İNDİRİM YAPABİLİR” Ali Dönmez (12) : İzmit Üçyol’da bulunan İbn-i Sina İmam Hatip Okulu’ndan geldim. Çok heyecanlandım okulumuzun bizi götüreceğini duyunca. Ben çok beğendim ama çadırlar biraz karanlık daha iyi aydınlatılabilirdi. Nomalde kırtasiyeden alıyordum, burada da pahalı da var ucuz da var ama yine de yayınevleri indirim yapabilirlerdi. Kitap Fuarı’nın senede iki defa yapılması bence çok daha verimli olur.”
“BİLİMSEL KİTAPLARDAN ÇOK DİNİ KİTAPLARA YER VERİLMİŞ”
Ayberk Candeğer (49) : Ben Kocaeli’de yapılan tüm kitap fuarlarına katıldım. Bu da çok güzel olmuş. Kitap fiyatlarına şahsen bana bu enflasyonda baya bir ucuzlatma yapan da var, daha yüksek beklerdim. Piyasa fiyatlarına göre çok daha iyi ve seçenek. En fazla dini yayınlar var o da olsun bilimsel, teknolojik ve felsefi nitelikli kitapların da çok yaygın olması gerekirdi diye düşünüyorum. Gezdiğim üç blokta en fazla dini yayınların olduğunu gördüm.
“EN UYGUN FİYATLAR SAHAFLARDA”
Hatice Doğramacı (31): Ben fuarı çok beğendim, öğrenciler için de yararlı olduğunu düşünüyorum. Fiyatlar konusunda yayınevlerinden önce sahafları beğendiğimi söyleyebilirim. Yine de tabi ki uygun fiyatı bulana kadar bakıyoruz.
“ÇOCUKLAR İÇİN EĞİTİCİ KİTAPLAR DAHA FAZLA OLABİLİRDİ”
Dilek Er (35): Ben çocuk kitaplarında fiyatları çok uygun buldum. 3,5 yaşındaki kızım için zeka geliştirici ve eğitici kitaplar araştırdım bir kaçtane bulduğum da oldu. Ancak küçük çocuklara yönelik kitaplar konusunda şunu söyleyebilirim eğitici ve zekayı geliştirici kitaplarda çeşitler daha fazla olabilirdi.
“SENEDE İKİ DEFA YAPILSA DAHA YARARLI OLUR”
İbrahim Barbaros Kara (50) : Ben belirli kitapları bulmak için geldim, tarihi roman ve polisiye kitapları çok severim, aradığımı bulduğum oldu bulamadığım da oldu. Genel olarak memnumum, yayınevlerinin fuardaki fiyatları piyasa fiyatından çok daha iyi. Kitap fuarları her sene bir kez değil iki kez yapılsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
“BURADA HER ŞEY GÜZEL AMA ULAŞIMI TERS”
Yusuf Dursun (20) : Önceki yıllarda da geldim, Interteks’in ulaşım yolu çok rahattı. Ben aracımla geldim, yolu ters buranın bu yüzden gelmek isteyipte gelemeyen de var. Kendim için ve yakınlarıma hediye olarak da kitap almaya geldim. Dünya klasiklerini çok beğeniyorum, fiyat açısından da tercihim tabi ki en uygun olanı bulmak.
INTERKS HEM ALAN OLARAK HEM DE ULAŞIM AÇISINDAN DAHA KULLANIŞLIYDI”

Melek Gökçe (45) : Ben bu fuarı da beğendim ama Interteks daha uygundu fuar için çünkü her şey bir aradaydı. Burada bölüm bölüm ayrılmış orada neyi aradığımızı daha kolay buluyorduk. Bu tip fuarlar kitapseverler için çok önemli tabi büyük bir gereklilik”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.