Seçim heyecanı şimdiden start aldı

GÜNDEM

Kocaeli’de bulunan sanayici ve esnafların bağlı olduğu sanayi ve esnaf odalarında seçim heyecanı başladı. KSO, KOTO, KTO ve GTO’da binlerce üye sandık başına giderek meslek grupları ve mecliste kendilerini temsil edecek üyeleri seçecek.

Özellikle henüz tarih açıklanmasa da sonbaharda yapılacak olan Gebze Ticaret Odası seçimleri şimdiden kamuoyunda heyecan yaratmaya başladı.

SEÇİM SÜRECİ BAŞLIYOR

Sanayicilerin ve esnafların sandık başına giderek odalarında kendilerini temsil edecek komite ve meclis üyelerini seçeceği oda seçimleri için tarihler belirlenmeye başladı. Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Körfez Ticaret Odası (KTO) ve Gebze Ticaret Odası’nın (GTO) üyeleri ekim ve kasım aylarında sandık başına gidecek. KSO’da 3 Ekim Pazartesi günü seçim yapılacağı açıklanırken, KOTO, GTO ve KTO ise seçim kuruluna tarih belirlenmesi için başvurularını yaptı.

KSO’DA SEÇİM 3 EKİM’DE

KSO’da seçimler 3 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek. KSO binasında gerçekleştirilecek seçimlerde odanın 3 bin 400’ün üzerindeki üyesinin 2 bin 435’i oy kullanma hakkına sahip. Üyeler seçimlerde 38 Meslek Grubunun 7 komite üyesi seçilecek. Komite üyeleri içinde komite üye sayısına göre meclis üyeleri de seçilecek. Toplamda 77 meclis üyesinin de belirleneceği komite seçimlerinden sonra 10 Ekim Pazartesi günü ise Oda Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul üye seçimleri yapılacak. Yine aynı gün Meclis Başkanı, Başkan Vekilleri ve Katip Üye seçimleri de gerçekleştirecek.

GÖZLER NAİL ÇİLER’DE

Kocaeli’nin en fazla üyeye sahip olan odası olan Gebze Ticaret Odası’nda(GTO) ise seçim heyecanı şimdiden başladı. 16 bin üyesinin oy kullanma hakkı bulunan GTO’da 42 komitede seçim yapılacak. Her komitede 7 komite üyesi seçilecek ve seçilen komite üyeleri arasında 96’sı meclis üyesi olacak. GTO yönetimi seçim kuruluna sonbaharda seçimlerin yapılması için başvuruda bulundu. Mevcut başkan Nail Çiler’in yeniden aday olmasına kesin gözle bakılırken muhalif kanadın da aday çıkarma konusunda istekli olduğu gelen bilgiler arasında.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.