Suç örgütü elebaşı Salifov'un öldürülmesine ilişkin yakalanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi

GÜNDEM

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Azerbaycanlı suç örgütü elebaşı Nadir Salifov'un öldürüldüğü silahlı saldırıyla bağlantıları oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli, adliyeye gönderildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Salifov'un 19 Ağustos 2020'de Antalya'da, koruması K.Z. tarafından öldürüldüğü silahlı saldırıya ilişkin yürüttüğü çalışma kapsamında, 2 Temmuz'da gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Elebaşılığını N.C.'nin yaptığı organize suç örgütünün üyeleri olduğu iddia edilen şüpheliler N.A., C.K., E.A. ve M.Y. adliyeye sevk edildi.

Sedat Peker'in İddiaları

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Nadir Salifov'la ilgili iddialarda bulunmuştu. İşte o İddialar:

 "Organize şubede bu kişinin deport tutanağında polis katili olduğu yönünde yazı var mı? Ayrıca böyle bir evrak organize şubede var mı?"

 "Mehmet Ağar kendi telefonundan ya da koruma polislerinin telefonundan dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı arayıp bu arkadaşı bırakın dedi mi? Sinyal ve baz kayıtlarının alınması gerekir, doğru olan o?"

 "Nadir Salifov tekrardan Türkiye'ye giriş yapabilmiş mi? Giriş yapmışsa hangi birimin, hangi mahkemenin vermiş olduğu kararla Türkiye'ye gelebilmiş ve deportu kaldırılmış"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.