Ağaçlar kitap açtı, vatandaş kitaba koştu

KÜLTÜR-SANAT

Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan Kocaeli Kitap Fuarı öncesi Demokrasi Bulvarı'nda geleneksel hale getirilen 'Ağaçlar Kitap Açtı' etkinliğinde 5 bin kitap vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Kitapları toplamak için sabah erken saatlerde Demokrasi Bulvarı'na gelen vatandaşlar daha fazla kitap toplamak için birbiriyle yarıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek kitap fuarı yarın kapılarını kitapseverlere açacak. Ancak kitap fuarından önce artık Kocaeli’de gelenekselleşen 'Ağaçlar Kitap Açtı' etkinliği bugün Demokrasi Bulvarı'nda gerçekleştirildi. Tarihi çınar ağaçlarında Amin Maalouf, Stefan Zweig, Dostoyevski, Kemal Tahir, Orhan Veli, Necip Fazıl Kısakürek, Doğan Cüceloğlu gibi önemli yazarların kitapları asıldı. Sabah erken saatlerde asılan kitaplar vatandaşlar tarafından adeta kapışıldı.

Kapış kapış

Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen ve bu yıl 12'nci kez kapılarını kitapseverlere açacak olan Kocaeli Kitap Fuarı yarın sabah 10.30’da açılacak. 315 yayın evi, 40 sahaf, 70 STK, 673 etkinlik ile açılacak olan kitap fuarı öncesi Demokrasi Bulvarı'nda geleneksel hale getirilen 'Ağaçlar Kitap Açtı' etkinliği vatandaşlar ve gençler tarafından yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar sabah 07.00’den itibaren Demokrasi Bulvarı'na gelerek kitapları toplamak için bekledi. 07.30’da Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın alana gelmesi ile kitaplar hızlıca toplandı. Ağaçların üst kısımlarında kalan kitaplar için ise kitapseverler birbiriyle yarıştı.

İki yıllık hasret bitti

İlk kitabı kopartarak etkinliği başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "İki yıllık hasret bitti. En son 2019 yılında 11. Kocaeli Kitap Fuarı'nı gerçekleştirmiştik. Pandemili günlerden kurtulduk ve buluşmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri de hiç şüphesiz Kocaeli’nin markası haline gelen kitap fuarımız. Bu yıl 12'ncsini düzenleyeceğiz. Kitapseverlerimiz uzunca bir zamandır hasretle bu etkinliği bekliyordu. Beklenen gün bugünmüş" ifadelerini kullandı.

"Çok mutlu oldum"

Bir sürü kitapla karşılaşan Yusuf Enes, "Annem ve babam beni sürpriz olarak buraya getirdi. Hiç beklemiyordum böyle bir şey, çok mutlu oldum. Bir sürü kitap var, etkinlik başladığında istediğim kadar toplayacağım ve istediğim kitapları eve gidince okuyabileceğim. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" dedi. Ağaçlardan itap toplayan bir diğer lise öğrencisi ise "Bence Kocaeli'nin yaptığı en güzel etkinlik olabilir. Bütçesi düşük olan ailelerin kitap alamayan öğrencileri var, bu yüzden çok güzel olmuş. Bütün kitap fuarlarına katılıyorum ve stantlarda da yer almayı planlıyorum" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.