Eda Soybay’ın büyük başarısı

KÜLTÜR-SANAT

Akdeniz Üniversitesi ekonometri mezunu Eda Soybay, hobi olarak başladığı gitar yolculuğunda zamanla sosyal medyada Türk kadın gitaristler arasında yerini aldı.

STÜDYO YAPTI

Akdeniz Üniversitesi ekonometri bölümünden mezun olan Eda Soybay Antalya’da yaşamını sürdürüyor. Gitar çalmaya merak salan Eda Soybay, 5 yıldır gitar ve bass çalışıyor. Önceleri hobi olarak başladığı gitar yolculuğunda zamanla evinin bir odasını stüdyo haline getirdi. Sosyal medyada zamanla adını duyuran Soybay, sosyal medyada Türk kadın gitaristler arasındaki yerini aldı.

HOBİ OLARAK

Soybay, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Ben Eda Soybay. Siz sweettchildd diyebilirsiniz. Akdeniz Üniversitesi ekonometri mezunuyum ve Antalya’da yaşıyorum. 5 yıldır gitar ve bass çalmaktayım. Hobi olarak başladığım gitar yolculuğumda evimin bir odasını kendi çabamla zaman içinde stüdyo haline getirdim.

TEK BAŞINA

Kayıt mix master her şeyi tek başıma yapıyorum. Youtube ve instagramda videolar çekiyorum. Sosyal medyada Türk kadın gitaristler arasında olabilmek mutluluk verici. İlk videomdan itibaren sevdiğim parçaları çalarak ülkemizde neden kadınlar da rock ve metal müzikle ilgili bir şeyler yapmasın mottosuyla ilerledim ve devam etmekteyim.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.