Kütüphaneler Haftasına görkemli kutlama

KÜLTÜR-SANAT

Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Gebze Belediye Başkanlığı ve Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği ile hazırlanan 58. Kütüphane Haftası Kutlama Programı, Gebze Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa ilgi fazla olurken etkinliğe Gebze İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Gebze Belediye Başkan Yardımcıları Selamet Güner ve Dursun Ali Arslan, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“KİTAP OKUMAK BOŞ ZAMANLARA ÖZGÜ DEĞİLDİR”

Programda konuşan Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdiresi Tevhide Buğan, “Okumak önemli ve çok değerli. Günümüz koşullarında kitap okumaktan uzak kalırsak kendimizi geliştiremeyiz. Kitap okumak boş alanlarda yapılan bir aktivite değil, her zaman yapılan bir alışkanlık olmalıdır. Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetinde Cenab-ı Hak Peygamber efendimize peygamberlik görevini verdiği zaman ilk emri “Oku” olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün sayısız başarılarının altında çok kitap okumasının etkisi büyüktür. Her zaman okumalıyız, burada genç öğrencilerimize tavsiyem hayata tutunmak ve başarılı olmak adına çok okusunlar” şeklinde konuştu.

ÇOK DAHA FAZLA OKUMALIYIZ

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen yaptığı konuşmada “Burada büyük bir coşku ve kalabalık var, bu beni sevindirdi. Buradaki gençlerin kitaplara sahip çıkacağına ve çok okuyacağına eminim. Dünya ile kıyasladığımızda ne yazık ki bizler kitap okuma alışkanlığı konusunda gerilerdeyiz. Evde çocuklarımıza okuyun diyoruz, okulda öğretmenler öğrencilere okuyun diyor, her ne kadar bunu tavsiye etsek de çok daha üst sıralarda olabilmeliyiz, kütüphaneler haftası kutlu olsun, en büyük isteğim çok daha fazla kitap okunan bir ülke haline gelmemiz” dedi.

SİZLER YETER Kİ KİTAP OKUYUN

Programda konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Bir yere gittiğimiz zaman örneğin sosyal tesisler soruluyor, kütüphane soran az ya da yok. Kütüphaneler oluşturamadık belki de bu anlamda eksik kaldık. Burada pırıl pırıl gençler var, onlar bizim geleceğimiz, bizler onların her zaman yanlarındayız, yeter ki okusunlar yeter ki kitapları sevsinler. Bakın güçlü güçsüzü, gelişen gelişmeyeni eziyor. Ukrayna’da olanlar Rusya güçlü eziyor. Suriye’de yaşananlar, bizler de güçlüyüz, son yirmi senede çok güçlendik, 15 Temmuz’da gücümüzü gösterdik, batı bizi ezemedi” ifadesini kullandı.

SONBAHARDA YENİ KÜTÜPHANE HAZIR

Sözlerine devam eden Kaymakam Güler, “Kitabı ele alıp okumakla internetten okumak arasında dağlar kadar fark var. Okuyacağız okumak zorundayız. Gençlerimiz okuyacak bizler de okuyacağız, burada bir şey daha ekleyeyim, ilçe halk kütüphanemiz konusunda müteahhit bu konuda eksik kaldı. Bizler de yeni bir müteahhit ile anlaştık, sonbaharda bu işi bitirip kütüphanemizi açacağız, gelecek sene kütüphaneler haftasını inşallah orada kutlarız, iyi bir kütüphaneye ihtiyacımız var, dediğim gibi sonbahar gibi teslim edilecek, şimdiden ramazan ayınızı da kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Öte yandan programda öğrenciler şiir ve makale gösterisi sunarken aynı zamanda Türk halk müziği konseri verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.