BİTMEZ: KOCAELİ'NDE 7 VEKİL ÇIKARTACAĞIZ

Politika

CHP’nin Saadet Partili Milletvekili Adayı Hasan Bitmez, Gebze’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bitmez., “CHP listesinin 7 vekil çıkaracağını düşünüyorum. AK Parti yoruldu. Muhalefette kalmaları onlar için iyi olacak. AK Partililer bizim kardeşimiz onları da çok seviyoruz” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Hasan Bitmez, Saadet Partisi kurmaylarıyla birlikte gazetecilerle bir araya geldi. Gazeteciler sabah başlayan şiddetli yağmur nedeniyle toplantı noktasına ulaşmakta zorluk çekti.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Hasan Bitmez’in basın toplantısına Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Turel, Saadet Partisi Gebze Karargâh Başkanı Yunus Karakaya, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Volkan Gemiksiz, Saadet Partisi Kocaeli Önceki Dönem İl Başkanı Nurettin Çelik, ilçe yöneticileri ve gazeteciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Gebze ilçe Başkanı Mustafa Turel, “İnanıyoruz ki bu sürecin sonunda iklimi getirecek, baharı getirecek bir başarıya ulaşacak. Bölgemizin ağabeyi vekilimiz, CHP listelerinde Saadet Partisi kontenjanında yer aldı. Bölge çalışmalarına başladık, daha fazla çalışma yapılacak bir süreci yaşayacağız. Gebze bölgesinde tüm kademe teşkilatlarımızla beraber en verimli çalışmayı ortaya koyma noktasında mücadele edeceğiz” dedi.

24 BÖLGEDE SEÇİME DAHİL OLDUK

İlçe başkanının selamla konuşmasının ardından Hasan Bitmez basın toplantısına başladı. Hasan Bitmez ise, “14 Mayıs’ta bir seçim var önümüze iki sandık koyulacak. Bu sandıkta önümüzdeki 5 yıl ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanını ve yasama faaliyetleri yapacak milletvekillerini seçeceğiz. Bu seçimde ittifakımız iki partinin logosunda seçime girme kararı aldı. İYİ Parti ve CHP logolarında seçime girilecek. Saadet Partisi adayları da 24 bölgede seçime girdi. Ortak aday olarak belirlenen Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da maksimum oy alarak ipi göğüslemesi için çalışmaya başladık.

ESKİLER BİZE NEDEN KARŞI ÇIKIYOR?

2014 seçimlerinde sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 51 oy alarak tek başına seçilmişti. 2018’de de MHP’yle birlikte yüzde 50’nin üzerinde oy aldı. Bugün saha gösteriyor ki AK Parti bir yüzde 10 daha seçmen kaybına uğradı. Bunun sorumlusu, kendisine destek veren insanların, bugün desteğini alamayan iktidarın kendisidir. AK Parti iktidarında doğmuş olan gençler AK Parti’ye oy vermeyeceğini söylüyorsa bunun sorumlusu biz değiliz. AK Parti’nin ve AK Partililerin kimse düşmanı değil. Vatandaşlar, muhalefete iktidarın yanlışlarını söyleme görevi veriyor. İktidarın karşısında olan insanları düşman olarak göstermek siyasi ahlaka uymaz. Arazide de 2002’de AK Parti’ye geçen veya HAS Parti’yle birlikte AK Parti’ye giden bizim eski dostlarımız nasıl CHP’yle bir araya gelirsiniz diye konuşuyorlar ama onların üzerinde çok durmuyoruz. AK Parti’ye oy vermeyecek ve yeni seçmenler üzerinden çalışma yapıyoruz. CHP listesinin 7 vekil kazanacağını düşünüyorum.

MİKRO MİLLİYETÇİLİK YAPMIYORUZ YAPMAYACAĞIZ

Gebze’de geçmişimiz var, Gebze’de siyaset yaptık, burada büyüdük ama Kocaeli’nde gitmemiz gereken ziyaretleri yaptık ve bundan sonra Gebze bölgesinde daha yoğun bir şekilde çalışma yapacağız. Giresunlu hemşerilerimizin oylarını almak için maksimum gayreti göstereceğiz. Hem Gebze’nin hem Gebze’de yaşayan 81 ilde yaşayan vatandaşlarımızın geldiği il var. Bunlardan yoğun olarak kentte bulunan bir ili temsil etmek benim için çok özel bir şey. Gebze’nin il olması için haklı bir talep var ve bunun karşılanması gerekiyor. Bunu da kentin tüm bileşenleri bir araya gelip, hazırlaması gerekiyor.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.