CHP'den veryansın: Ortak akılla yönetmiyorlar!

Politika

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, beraberinde Meclis üyeleriyle beraber Darıca Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısını değerlendirdi.

Basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Aktaş, “Ekonomi politikaları hepimizi üzmekte. İnsanımız pahallılık karşısında çaresiz. Türkiye’nin son 50 yılın en kötü politikasıyla karşı karşıyayız. Böyle bir süreçte Darıca’da sözü verilip hayata geçmeyen projelerden söz edeceğiz. Darıca Belediyesi’nin milyonluk bütçelerine rağmen hizmet alanları yapamadı. Başkan birlikte yöneteceğiz diyor ancak sözünde ki gibi davranmıyor. Encümende talebimiz reddedildi, 5 kişilik komisyonlar talebimiz reddedildi. Söz de birlikte yapacağız diyor ancak icraatta böyle olmuyor.”dedi. BÜTÇE HARCAMALARINA TEPKİ CHP Darıca Meclis Üyesi Tuncer Saltaş bütçeyle ilgili eleştirilerini şu sözlerle anlattı: “Darıca Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesini Plan Bütçe komisyonu üyesi olarak inceledik. Zaman zaman yapılan doğrudan alımlar dikkat çekiyor. Bu alımlarda partinin geçmişinde görev alan isimlerin olduğunu ifade ettik. 248 milyonluk gelirlerde 11 milyon TL değerinde arsa satışları var. Bu arsalar belediyenin taşeronluk yaptığı firmaya, ihalesiz doğrudan satılmış. Eğer bizim arsalarımız varsa, yatırıma dönük olarak halkımıza neden açmıyoruz. 40 milyon gibi gelirimizden söz ediliyor, bu arsaları neden o zaman halka açmıyoruz. İkinci gündemimiz Belediye’nin vatandaşa yaptığı yardımlar. 1 milyon 400 bin TL, bununla birlikte reklama 3 Milyon TL harcanmış. Parça parça verildiği bu reklam harcaması toplam bedeli 3 Milyon.
KULLANILMAYAN MESİRE ALANINA KİRA ÖDENİYOR

Darıca Belediyesi’nde 600 çalışan gözüküyor, toplam çalışan sayısı oysaki 900’lerde. Bunların maliyeti 97 Milyon TL. Başkan bu rakamları inkar ediyor ve gerçekleri saptırıyor. Bilgi kirliliği yapmaya çalışıyor. Darıca Belediyesi’nin bir çalışanı Tokat’ta görünüyor. Başkan görevlendirme yaptım diyor, ne için Tokat’ta görevlendirildi merak ediyoruz. Araç kiralamada Darıca Belediyesi 1 Milyon TL’yi geçen bir meblağla zarara uğramış durumda. Darıca Belediyesi’ne ait kullanılmayan bir mesire alanı var. Balçık’da ki bu mesire alanına daha önce 1 Milyon TL değerinde giriş kapısı ve karşılama alanı yapılmıştı, burasının Aylık 20 bin, yıllık 270 bin TL kiralama bedeli olarak zarar var. Bu yer 44 yıllığına alınmış ve kullanılmıyor. Kaçak yapılara kesilen cezalar konusunda da usulsüzlükler var. Belediye Başkan yardımcısının tanıdığı 5 katlı kaçak binası var ancak korundular ve ceza kesilmedi. Doğrudan alımları da meclis gündeminde dile getirip, AK Parti’de siyaset yapanlara iş verildiğini söyleyince, bu kez Belediye başkanı bizi sindirmeye çalıştı, konuyu saptırmaya çalıştı. Ben kendisini son zamanlarda hiç bu kadar sinirli görmemiştim. Ancak bizler Darıcalıların oylarıyla seçilen Meclis üyeleriyiz ve bizi hiçbir şekilde sindiremez.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.