CHP’li Böke’den Gebze ziyareti

Politika

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke Gebze'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Gebze’de temaslarda bulundu. Sabah programında Gebze Eski Çarşı esnafını ziyaret eden Böke, ardından Gebze İlçe binasında partililerle buluştu. Böke, İlçe binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Böke konuşmasında şunları söyledi: “Çok zor günlerden geçiyoruz. Bir an evvel bu buhranı atlatmak zorundayız. Bu tarihi sorumluluğun bilincinde olmak zorundayız. Başka bir geleceğin mümkün olduğuna dair düşüncenin adımıyla değişecek Türkiye. Her gün bu iktidarın kurduğu kötü düzen nedeniyle yenin felaketlere gözümüzü açıyoruz. Ekonomik buhran büyümüş vaziyette. Zamların altında vatandaşımız eziliyor. Bu senenin ilk beş ayı içinde 1.5 milyon abonenin elektriği kesildi. 675 bin abonenin doğalgazı kesildi, akaryakıta ardı ardında zamlar geldi.

Yeni bir siyaset elde etmeliyiz

Bu buhranın aşılmasının tek yolu iktidarın değişmesi. Bugün yaşadığımız krizi, sarayın kurduğu tek adam rejiminden yaşıyoruz. Tek adam sebep, enflasyon, ekonomik buhran sonuçtur. Bu rejimi değiştirip güçlü bir demokrasiyi kurmak zorundayız. Yeni bir siyaseti var etmemiz gerekiyor. Bunu yaparsak, işsizlik, hayat pahalılığı sorunları çözülecek. Bunu yaparsak halkçı bir ekonomik düzeni hep birlikte kurmuş olacağız.

Zorluğu bizler yaşıyoruz

Tek adam rejimi fiilen 2014’de kuruldu. Bu tarihte enflasyon yüzde 9. 2018’de enflasyon yüzde 15’e yükseldi ve sürekli biçimde bugüne kadar artış gösterdi. Vatandaş için hayat pahalılaşmaya devam ediyor. Makyajlı verilerde dahi enflasyon yüzde 20’lerde. Neredeyse iki katına çıkan bir hayat pahalılığı ile karşı karşıyıyız. Değişmesi gerekenin ne olduğu çok açık. Müthiş bir döviz hareketliliği var. Herkes Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararına bakıyor, ama kimse Merkez Bankası ne yapacak diye bakmıyor, saraydan aldığı talimat ne olacak diye düşünüyor. Saraydan alınan her talimattan Türk Lirası değer kaybetti. Türk lirası her değer kaybettiğinde halk olarak zorluğu bizler yaşıyoruz. 

Değişmesi gereken sistemin kendisi

Çözüm güçlü bir demokrasi ve ortak akıldır. Üretimden yana halkçı bir ekonomiyle kurtuluş buluruz. Değişmesi gereken bu sistemin ta kendisidir. CHP, Türkiye’de bu sistemi değiştirecek adrestir. Şu anda 2022 Saray Bütçesi görüşülüyor. Saray bütçesi diyoruz, çünkü bütçe içerisinde saraya para var, ortağına var, faiz lobisi yandaşlarına var ama halka para yok. Milyonlar açlıkla boğuluyor ama Saray kendine 100 Bin TL maaş belirlemiş. Biz buna mahkum değiliz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.