Kadın Kolları Genel Başkanı Kocaeli'ye geliyor!

Politika

AK Parti Kadın Kolları “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali” buluşması için Kocaeli’ne geliyor.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir başkanlığında hayata geçirilen “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” Projesi için saha çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali” programı 14 Şubat 2022 tarihinde Kocaeli’nde gerçekleştirilecek. “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali” programında öncelikli hedef, Mart ayının sonunda kadar buluşmaların 81 ilde gerçekleştirilmesi. Kırsal kalkınmaya, kadın girişimcilik oranının artırılmasına ve kadın emeğine yönelik gerçekleştirilen toplantılarda, iş kurmak ve meslek edinmek isteyen kadınlarla bir araya geliniyor. Kadınların işgücüne katılım oranlarının da artırılması amaçlanan, halka açık gerçekleştirilen buluşmalar bugüne kadar 43 ilde, yaklaşık 15 bin katılımcı ile gerçekleştirildi.
İlki Nisan ayında Hakkari’de yapılan buluşmalar kadınların yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında düzenlenen toplantılarda kadınlar, KOSGEB, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR, Ticaret Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşların, kadınların üretime destek vermesi için sağladığı hibe, kredi, fon ve projeler anlatılıyor. Bunun yanı sıra ziyaret edilen ilde daha önce bu teşviklerden faydalanarak, işletme ve meslek sahibi olan kadınların başarı öyküleri örnek olarak gösteriliyor. Böylelikle kadınlar arası tecrübe transferi gerçekleştirilerek, Türkiye genelinde bir farkındalık yaratılması isteniyor. Proje sonucunda, sağlanan destekler hakkında bilgilendirilen kadınların, mevcut uygulamalardan faydalanmaları ve kırsal kalkınmanın gelişmesi bekleniyor. AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ise bu projeyle kadınların hem yol göstericisi hem de destekçisi olma rolünü üstleniyor.
Kadına odaklanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de dinlenecek
Kocaeli ziyaretinde, teşkilat çalışmalarının yanı sıra sahanın da nabzı tutulacak. Kadına odaklanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yerel basınla da buluşularak, kadınların beklentileri ve talepleri dinlenecek, STK’ların sorun alanları belirlenecek. 
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ile Genel Merkez Kadın Kolları Birim Başkanları’ndan oluşan heyet, 14 Şubat 2022 tarihinde Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde kadınlarla bir araya gelerek, ilde bir dizi program gerçekleştirecek.
KOCAELİ PROGRAMI
10:00- 11:30- Kadın Stk’lar Ve Basın Mensupları İle Kahvaltı (Maide Düğün Ve Düğün Nik H Salonu)
11:45-12:10- Ak Parti İl Başkanlığı Ziyareti
12.15-12.45-Kbb Başkanı Tahir Büyükakın Ziyareti
13:00-15:00- Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali Buluşmaları Toplantısı (Kocaeli Uluslarası Kongre Merkezi)
15:30-16:30- Teşkilat Toplantısı
16:45-17:45- Esnaf Ziyareti

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.