Aşı seferberliği yeniden başlıyor

SAĞLIK

Vaka sayılarının artması ile birlikte Sağlık Bakanlığı, hatırlatma doz tanımlamalarını yaptı. İlimizde ilk gün yaklaşık 1.200, ikinci gün 2 bin 300 kişi aşı yaptırdı. Aşı çalışmaları bayram tatilinden sonra hızlanacak.

Koronavirüs pandemisinde maske kullanımının sağlık kuruluşları dışında her yerde kaldırılmasının ardından vaka sayılarında hızlı artış yaşanmaya başladı. Türkiye genelindeki artışın ardından Sağlık Bakanlığı yeniden aşı tanımlamalarını yaptı. İlimizde de aşı tanımlamalarının ardından hastanelerde aşı kuyrukları oluştu. Hastanelerde aşı polikliniklerinin sayısı artırıldı. Bayramdan sonra il genelinde hastaneler dışında, aile sağlığı merkezlerinde ve mobil aşı ekipleri ile aşı seferberliği bir kez daha başlatılacak.

SAYI HER GÜN ARTIYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından 9 Temmuz’da tanımlanmaya başlanan koronavirüs aşısı hatırlatma dozu ile birlikte 10 Temmuz’da hastanelerde yoğunluk başladı. İlk gün yaklaşık 1.200 kişi, ikinci gün ise yaklaşık 2 bin 300 kişi aşı oldu. Randevularını alan vatandaşlar hastanelere giderek aşı olmaya başladı. 9 günlük bayram tatilinin bitmesi ile birlikte hastanelerde aşı polikliniklerinde aşılamanın daha da hızlanması bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.