Covid hortladı! Vaka sayıları artıyor

SAĞLIK

Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de Covid vakaları artmaya başladı. Doktorlar bireysel korunmanın altını çizerken vaka sayılarının fırlama yaptığını söyleyerek hatırlatma aşısı olmayanların aşılarını yaptırmalarını öneriyor

COVİD YÜKSELİŞE GEÇTİ

Maskeler çıkartıldı, tokalaşma geri geldi, mesafeyi ise takan kalmadı. Kısacası normalleşme süreçlerinin hız kazanması, önlemlerin azaltılması ile birlikte dünya genelinde corona virüsü salgını hızla yayılmaya başlarken uzmanlardan endişeli açıklamalarda bulunmaya başladı. Uzmanlar tarafından BA.5’in önceki Omicron varyantlarıan göre daha bulaşıcı olduğunu düşünüyor. Normalleşme nedeniyle tüm tedbirleri kaldıran vatandaşlar, sayının yükselmesinin önünü açıyor.

PİKNİK VE BAYRAMLAŞMA

Konuyla ilgili sosyal medyadan aşı çağrısında bulunan sağlık müdürlüğü farklı bir açıklamada bulunmadı. İlk basamak sağlık hizmeti veren aile hekimleri ise sayıların arttığını zaman zaman tek bir mahallede bile onlarca hastanın tanısının konulduğunu söylüyor. Bayramlaşma seremonileri, toplu piknikler, konserleri, festivaller, açık hava sineması, açık alanı olan restoran ve bara gitmek ve spor müsabakaları katılmak şuan da riskli olarak kabil ediliyor.

ASM’LERDE AŞI YOK

Sağlık İl Müdürlüğü hatırlatma aşılarının yapılmasını öneriyor. Öte yandan daha önce Aile Sağlığı Merkezlerinde ve özel hastanelerde de yapılan covid aşıları artık sadece devlet hastanelerinde yapılıyor. Şuan için hatırlatma aşısına ilgi yok. Sadece devlet hastanelerinde aşı için randevu veriliyor. Aşı yoğunluğunun bayram tatillerinin bitiminden sonra yaşanacağı tahmin ediliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.