Darıca İlçe Sağlık'tan kadınlara kanser taraması

SAĞLIK

Vatandaşlara tarama gerçekleştiren ekipler, tarama yapıldıktan sonra şüpheli ve pozitif çıkan vakalar için gerekli yönlendirmeleri de yapıyor.

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Serviks Kanseri Farkındalık Ayı faaliyetleri kapsamında ‘Rahim Ağzı Kanseri, Meme Kanseri ve Kalın Bağırsak Kanseri’ bilgilendirmesinde bulunup, kanser taraması gerçekleştirdi. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri Serviks Kanseri (rahim ağzı) Farkındalık Ayı faaliyetleri kapsamında ‘Rahim Ağzı Kanseri, Meme Kanseri ve Kalın Bağırsak Kanseri’ bilgilendirmesinde bulunup, kanser taraması gerçekleştirdi. Vatandaşlara tarama gerçekleştiren ekipler, tarama yapıldıktan sonra şüpheli ve pozitif çıkan vakalar için gerekli yönlendirmeleri de yapıyor.

YILDA BİR KEZ MEME KANSERİ MUAYENESİ

Hangi yaş gruplarına, hangi kanser türlerine yönelik tarama testleri yapıldığına dair bilgilendirmede bulunan Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Meme kanseri taraması: 40-69 yaş arası kadınlara yönelik bu uygulamada yılda bir kez klinik meme muayenesi yapılıyor. Ayrıca 2 yılda bir mamografi çekiliyor. En geç 16 gün içinde mamografi sonuçları veriliyor. Sonuçlara internet yoluyla da ulaşılabiliyor.

5 YILDA BİR SMEAR TESTİ

Serviks (rahim ağzı) kanseri taraması: 30-65 yaş arası tüm kadınlara 5 yılda bir HPV-DNA ve smear testi uygulanıyor. Sonuçlar 10 gün içinde belli oluyor. Yine bu sonuçlara da internet üzerinden ulaşmak mümkün. Kolorektal (kalın bağırsak) kanser taraması: 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere yapılıyor. Kolorektal kanser taraması kapsamında 2 yılda bir dışkıda gizli kan testi uygulanıyor. 10 yılda bir ise kolonoskopi öneriliyor.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.