Kocaeli'de ilk doz aşı uygulananların sayısı 1 milyonu geçti

SAĞLIK

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli genelinde uygulanan ilk doz aşı sayısının bir milyonu geçtiğini söyledi.

İkinci doz aşıda kentte beklenilen seviyeye ulaşılamadığını vurgulayan Pehlevan, “Çift doz aşıda 680 bin civarındayız, bu rakam daha fazla olmalı, üstüne basa basa söylemekte fayda var, bu işin tek kurtuluşu aşı olmaktır. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum; lütfen aşılarını olsunlar. Aşı olanlar virüse yakalansalar bile çok hafif atlatıyorlar, yoğun bakıma yatmıyorlar, bunu göz önüne alsınlar. Kocaeli olarak kötü durumda değiliz ama dikkati elden bırakmamamız gerekiyor” dedi.


Pehlavan, aşı tadarikinde sorun olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Aşı sıkıntımız yok, aşılar mevcut, aşı olduktan sonra da tabi ki kurallara uyacağız, rehavete gerek yok. Sonbaharda okullar açılacak, kapalı alanlarda daha çok bulunacağız, kapalı alan demek risk demek. O nedenle bir an önce bağışıklık kazanmamız lazım. Bizler kolları sıvadık, vatandaşımız da sıvasın, aşı konusunda bilimi dinlesinler, kulaktan dolma söylentilerle salgını yenemeyiz”

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı aşı verilerine göre, toplam 1 milyon 804 bin 460 doz aşının uygulandığı kentte, aşı olmak istemeyen vatandaşlar sağlık çalışanları tarafından aranarak ikna edilmeye çalışılıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.