Saffet Sancaklı: Yeni spor yasasıyla birlikte, kulüp başkanları ve yöneticiler, bulundukları dönemden, borçlardan sorumlu olacaklar

SPOR

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, "Yeni spor yasasıyla birlikte, kulüp başkanları ve yöneticiler, bulundukları dönemden, borçlardan sorumlu olacaklar" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, TBMM, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının 2022 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

Sancaklı, yeni çıkacak spor yasasının pandemi dolayısıyla biraz geciktiğini ifade etti.

Bu yasa teklifinde kendilerinin de ciddi katkılarının olduğunu ifade eden Sancaklı, bütçeden sonra bu teklifin ele alınacağını, bu konunun siyaset üstü olduğunu dile getirdi.

Yeni spor yasasıyla birlikte, kulüp başkanları ve yöneticilerin, bulundukları dönemden, borçlardan sorumlu olacaklarını belirten Sancaklı, "Yani geldi, 10 milyon lira kulübün borcu var, üç sene yöneticilik yaptılar, 100 milyona çıktı 'hadi ben gidiyorum' yok, o 90 milyonu cebinden ödeyecekler. Onun için bu yasadaki bu madde çok önemli." dedi.

Türk Devletleri Teşkilatının geçtiğimiz günlerde kurulduğunu anımsatan Sancaklı, bu noktada akıllarına "Türk dünyası olimpiyatlarının yapılması" geldiğini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.