Gebze'de vatandaşlar taksi bulmakta zorlanıyor

YAŞAM

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde taksi bulmakta zorlanan vatandaşlar durumdan şikayetçi. Günün her saatinde duraklarda taksi bulmakta zorlandıklarını ifade vatandaşlar, “Özellikle son bir aydır, hiçbir durakta taksi yok. Gece yok gündüz yok. Bunun nedeni nedir anlamadık. Günün hiçbir saat diliminde taksi bulamıyoruz. Eskiden de yoğunluk vardı, ancak son dönemde bugüne kadar görmediğimiz biçimde taksi sıkıntısı yaşanıyor. Bu konu hakkında bir açıklama yapılsa iyi olur. Ya da bu sorunun çözülmesi için bir çalışma yapılacak mı? Hastaneye ya da otogara gideceğimiz zaman taksi sorunu büyük eziyet yaşatıyor” ifadelerini kullandılar.

Gebze Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Necati Kaya'ya göre, pandemide toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyen vatandaşların oluşturduğu yoğun talep sorunun ana kaynağını oluşturuyor. Kaya, Kocaeli Büyükşhir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi'yle kentte taksi durakları ve taksi sayısının artırılması için çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Kaya, "Koronavirüs pandemisi nedeniyle vatandaşlar gündelik seyahatlerinde toplu taşıma araçları yerine taksilere yöneldi. Durum böyle olunca da taksiler konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Bizlere de hemen her gün şikayetler geliyor. Mesela dört kişilik bir aile 'toplu taşımaya binene kadar taksiye bineriz hem de aynı parayı öderiz' diye düşünüyor, kendilerince haklılar. Kocaeli Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi bu konuda bir çalışma içindeler. Ne zaman sonuçlanır bilmiyorum, ancak taksi sıkıntısı olduğu bir gerçek. Vatandaşlar son derece haklı” dedi.

Necati Kaya

“Bizlerin bir suçu yok"
Beşevler taksi durağında çalışan taksi şoförü Oktay Üstün, yaşanan sorunun taksi şoförlerinin işlerini aksatmasından kaynaklanmadığını vurguladı. Üstün, “Vatandaş haklı ama bizlerin az çalıştığı için bu durum yaşanmıyor. Sorunun tek sebebi var o da salgın hastalık. İnsanlar toplu taşımaya binmeye korkar oldu. Herkes taksilere yöneldi. Saatlerdir müşteri taşıyorum daha durağıma dönemedim. Bizler için de bu durum sıkıntılı. Aşırı çalışmamıza rağmen talebe tam olarak karşılık veremiyoruz, salgın bitmeden bu durum tam olarak düzelmez. Vatandaş mağdur kalıyor, ancak taksici olarak bizlerin herhangi bir suçu yok” diyerek eleştirileri kabul etse de çözüm konusunun zor olduğunu kaydetti.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.