Yüzlerce sobayı deprem bölgesine gönderdiler

YAŞAM

İzmit Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilerin yoğun çalışmaları sonucu afetzede vatandaşlar için üretilen yaklaşık 400 soba, deprem bölgelerine sevk edildi.

İzmit Kuruçeşme’de bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğretmen ve öğrencileriyle birlikte deprem bölgesi için örnek bir çalışma başlattı. Okulun Tesisat Teknolojileri atölyesinde tüm branşlarda görev yapan öğretmenler ve gönüllü öğrenciler bir araya gelerek depremden etkilenen vatandaşların ısınma ihtiyacı için soba üretimine başladı. El birliğiyle imece usulü hiç durmadan çalışan öğretmenler, sanayide makinelerde kesimini yaptıkları sacları, okul atölyesinde kaynakla birleştirip soba haline getirdi. Tamamlanan yaklaşık 400 soba, ambalajlandıktan sonra Kocaeli Valiliği koordinasyonunda tırlara yüklenerek deprem bölgelerine gönderildi.

Yardım çalışmalarıyla ilgili konuşan İzmit Atatürk MTAL Müdürü Rumeysa Şen, “önce sokak tipi sobaların üretimini, ardından hedeflediğimiz şekilde öğretmen ve öğrencilerimizin yoğun çalışmaları sonucu farklı demolarla geliştirdiğimiz çadır tipi sobaların üretimini tamamladık. Deprem bölgelerinde vatandaşların kullanımı için Valilik araçları ile yaklaşık 400 soba gönderdik. Bundan sonra ihtiyaç olduğunda soba üretimine devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.